• Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc

Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Casablanca ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc

Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc is schitterend groengeel van kleur. In de neus heeft de wijn intense en pure aroma’s van grapefruit, limoen en citrus en een minerale afdronk. De wijn is elegant en goed uitgebalanceerd met een levendige zuurgraad en een lange fruitige afdronk.

Sauvignon Blanc uit Casablanca Valley in Chili

De wijngaard van Santa Rita Leyda heeft een koud mediterraan klimaat en is sterk beïnvloed door de nabij gelegen Stille Oceaan. De oceaan zorgt voor lagere maximumtemperaturen waardoor de lente mild is en de zomer zonnig en winderig. Leyda is ideaal voor soorten zoals Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Vergisting vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur. Na de vergisting rijping gedurende 6 tot 8 maanden op de lie.

Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc bestellen

Deze Sauvignon Blanc gaat uitstekend samen met visgerechten, salades en gerechten met schaal- en schelpdieren. Wil je van deze wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om de Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc te drinken kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Santa Rita
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Casablanca Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Viña Santa Rita

Viña Santa Rita is gesticht in 1880 door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur van die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Dit bracht technieken die tot nu toe onbekend waren in Chili, veranderde de manier waarop wijnen in het land werden gemaakt en zorgde voor spectaculaire resultaten.

Misschien ook interessant