• Salvaterra Riposato Veneto Rosso

Salvaterra Riposato Veneto Rosso

De Salvaterra Riposato Veneto Rosso is gestoeld op de grote amarone wijnen van SalvaTerra. Riposato, "uitgerust", is een selectie van inheemse Veneto-druiven die een korte droging ondergaat van twee maanden, in luchtgeventileerde kratten. Dit proces versterkt de intensiteit van het uiteindelijke sap waarvan deze Riposato wordt gecomponeerd. De wijn rust vervolgens drie maanden op eiken om dan uiteindelijk op fles te gaan.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 159 Spaarpunten
8,95

Uitgebreide omschrijving

De Salvaterra Riposato Veneto Rosso is gestoeld op de grote amarone wijnen van SalvaTerra. Riposato, "uitgerust", is een selectie van inheemse Veneto-druiven die een korte droging ondergaat van twee maanden, in luchtgeventileerde kratten. Dit proces versterkt de intensiteit van het uiteindelijke sap waarvan deze Riposato wordt gecomponeerd. De wijn rust vervolgens drie maanden op eiken om dan uiteindelijk op fles te gaan.

Wijn met de herkenbare rijke tonen van bosvruchten en kers, rustiek in de neus, volumineus in de mond. Een lichte toets hout maakt hem compleet voor de liefhebbers van klassiek goed Italiaans rood met karakter.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Salvaterra
Veneto
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.