Login en profiteer van extra voordeel
  • Salentein Single Vineyard San Pablo Pinot Noir 2014

Salentein Single Vineyard San Pablo Pinot Noir 2014

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 105 Spaarpunten i

Deze wijn is beperkt verkrijgbaar.

De druiven zijn afkomstig van het San Pablo Estate, dat 1400 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 2000 beplant met Pinot Noir met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden geïrrigeerd met zuiver smeltwater uit de Andes. De bodem bestaat uit zanderig leem met een hoog percentage klei. Uitstekende drainage en lage vruchtbaarheid.

Vinificatie

De druiven zijn met de hand geoogst in plastic bakken. De druiven zijn ontsteeld en een eerdere maceration werd uitgevoerd op een temperatuur tussen 10 en 12 graden Celcius. Vervolgens werd de wijn gefermenteerd op een temperatuur tussen 26 en 28 graden met droge gist. Vervolgens fermentatie in 7000 liter Franse eiken vaten en de wijn heeft daarna nog gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 10 maanden. 

Proefnotities

Intense en complexe aroma's in de neus. In de mond breed en delicaat, met mooie natuurlijke zuren en een lang aanhoudende, verfrissende afdronk. Dit resulteert in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. De wijnen van Bodegas Salentein worden dan ook regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Meer over Salentein >>

Misschien ook interessant