• Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay 2017

Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay 2017

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.4
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 105 Spaarpunten i
35,95

Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay 2017

Wat een prachtige wijn uit de Salentein Single Vineyard serie. De kleur van deze chardonnay is helder geel met een fonkeltje groen, een mooie voorbode voor een verfijnde, lichtvette karakter van deze wijn. de aroma's van wit fruit, bloesem en citrus zijn bijzonder aangenaam. De uitstekende zuurgraad, zijn mineralen en een lange afdronk maken deze chardonnay wijn tot een waar genoegen.

Terroir wijn van unieke wijngaarde

Deze Salentein Single Vineyard chardonnay dankt zijn bijzondere karakter doordat de druiven van één enkele wijngaard afkomstig zijn. Hierin is gezocht naar de perfecte combinatie tussen druivensoort en micro klimaat, een echte 'terroir' wijn dus! De druiven voor deze Single Vineyard Chardonnay groeien op de het 'San Pablo Estate' in Uco valley op ruim 1600 meter boven zeeniveau. Het is hier een stuk koeler dan op de overige wijngaarden van het landgoed Salentein die lager gelegen zijn, ideaal voor de Chardonnay die hier zijn mooiste aroma's tot ontwikkeling laat komen. De wijngaarde in omgeven door bossage waarin 2 sequoia bomen (uniek in Mendoza) bijzonder opvallen in dit landschap. De bomen zijn meer dan 70 jaar geleden gepland en geven deze chardonnay wijngaarden een uniek karakter.

Houtgelagerde chardonnay wijn

De druiven worden met de hand geplukt en in plastic kratten naar de winery gebracht. Hierna worden de trossen geperst en gestript. Op een temperatuur van 18 a 20 graden vindt de vergisting van deze uitzonderlijke Single Vineyard plaats. Op deze temperatuur komende de mooiste aroma's tot ontwikkeling en blijft de wijn fruitig van smaak. De Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay wordt compleet gefermenteerd op Franse houten vaten. Hierdoor is deze Single vineyard chardonnay elegant en complex met een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol14%
Maximum aantal2

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Bodegas Salentein produceert verschillende wijnseries, van jonge fruitige wijnen tot houtgelagerde en icoon wijnen, hierdoor heeft Salentein een grote range aan wijnen geschikt voor elke wijndrinker!

Misschien ook interessant