• Salentein Gran VU Blend vertical case

Salentein Gran VU Blend vertical case Limited Edition

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 597 Spaarpunten i
199,00

De Salentein Gran VU Blend  is de meest prestigieuze wijn van Bodegas Salentein. Afkomstig van de beste druivenstokken van de Cabernet Sauvignon en Malbec uit de Uco Vallei. De meest kalkrijke en rotsachtige bodems uit het La Pampa en El Oasis estate zijn hiervoor geselecteerd. De Salentein Grand VU Blend heeft een intens diep rode kleur en bevat complexe en intense aroma's die doen denken aan zwart fruit, zoethout en menthol. Elegant en goed gestructureerd met rijpe tannine. Het feestje duurt nog lang voort in een prachtige afdronk.

Salentein Gran VU Blend vertical case Limited Edition

Deze zeer gelimiteerde uitgave van de vertical case is gevuld met de eerste 3 jaargangen van Salentein Gran VU Blend namelijk de jaargangen 2011 - 2012 en 2013. De wijnen zijn verpakt in een luxe houten kist.

Salentein Gran VU Blend

Is een blend van Malbec en Cabernet Sauvignon. De Malbec is deels afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijnranken van de El Oasis Estate wat op een hoogte van 1200 meter ligt. Het andere deel komt van La Pampa Estate. De Cabernet Sauvignon (27%) is ook afkomstig van El Oasis estate echter ligt deze wijngaarde wat lager dan malbec op 1150 meter. De druivensoorten fermenteren apart en rijpen gedurende 24 maanden op eiken houten vaten. (70% is nieuw en 30% is een jaar oud)

De eerste Salentein Gran VU Blend 2011 is een blend van 73% Malbec en 27% Cabernet Sauvignon. Gran VU Blend 2012 is een blend van 72% Malbec en 28% Cabernet Sauvignon en  Gran VU Blend 2013 is een blend van 62% Malbec en 38% Cabernet Sauvignon.

Hoe smaakt Salentein Gran VU Blend?

De Salentein Gran VU heeft een intense diep rode kleur en intense complexe aroma's die verwijzen naar zwart fruit, drop en munt. De Salentein Gran VU is een elegante wijn met een mooie structuur en rijpe zachte taninnes. Je proeft het rijke zwarte fruit, specerijen en een subtiel vleugje grafiet. Een geweldige volle rode wijn met een mooie lange aanhoudende afdronk. Met deze Limited Edition vertical case heb je de 3 opeen volgende jaargangen van de Salentein Gran VU in huis en kan je de smaakverschillen van de jaargangen nog beter ervaren.

Salentein Gran VU Blend krijg vele goede beoordelingen

José Galante had voor ogen om met de Salentein Gran VU Blend een icoon wijn te creëren met daarin de eigenschappen van de terroir van Uco Valley. Deze wijn heeft zich ontwikkeld tot een van de beste wijnen van Argentinië wat wordt onderschreven door de vele uitstekende beoordelingen door de bekende wijnschrijvers:

Salentein Gran VU Blend 2011:
- 94 punten Tim Atkin
- 93 punten Robert Parker
- 92 punten Wine Entusiast

Salentein Gran VU Blend 2012:
- 93 punten Tim Atkin
- 92 punten Robert Parker
- 93 punten Wine Entusiast

Salentein Gran VU Blend 2013:
- 93 punten Tim Atkin
- 92 punten Robert Parker
- 92 punten Wine Entusiast

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Inhoud fles(cl)3 x 75cl
Maximum aantal5

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. De wijnen van Bodegas Salentein worden dan ook regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Meer over Salentein >>