• Salentein Barrel Selection Pinot Noir

 

Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Salentein Barrel Selection Pinot Noir heeft een mooie volzachte body en fijne zuren. Het is een rijke, gulle rode wijn met tonen van rijpe kersen, bessen en kruiden; vleugje vanille afkomstig van de houtlagering. Een verrassende pinot noir met een mooie afdronk vol zonnige specerijen.

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken.

Salentein Barrel Selection Pinot Noir heeft een mooie volzachte body en fijne zuren. Het is een rijke, gulle rode wijn met tonen van rijpe kersen, bessen en kruiden; vleugje vanille afkomstig van de houtlagering. Een verrassende pinot noir met een mooie afdronk vol zonnige specerijen. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. 10 maanden rijping op nieuwe Franse eiken en daarna minstens 1 jaar op fles

Passend bij: gevogelte, rood vlees, wild.