Login en profiteer van extra voordeel
  • Salentein Barrel Selection Merlot

Salentein Barrel Selection Merlot

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel aan de voet van het Andesgebergte. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken.

In de neus de zoete aroma's van bosbessen en een subtiele hint van geurige kruiden, munt en cederhout. Krachtige, fruitige rode wijn met een zeer mooie structuur en een perfecte balans tussen fruit en hout. De druiven zijn met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken. De rijping geschiedt op nieuwe Franse eiken vaten en duurt 17 maanden.

Passend bij: rood vlees, Vederwild, Fazant, patrijs of kwartel, Haarwild, haas, ree, hert, konijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Merlot
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. De wijnen van Bodegas Salentein worden dan ook regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Meer over Salentein >>

Misschien ook interessant