Login en profiteer van extra voordeel
  • Salentein Barrel Selection Blend

Salentein Barrel Selection Blend

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Salentein Barrel Selection Blend is de nieuwste aanwinst van Bodegas Salentein in de Barrel Selection Serie. Een bijzondere Bordeaux blend met een prachtige robijn rode kleur en vol aroma's van kruiden, drop, zwart fruit zoals zwarte bessen en bramen in combinatie met lichte tabak tonen die voortkomen uit de 12 maanden houtlagering van de wijn. De smaak van de Salentein Barrel Selection Blend is aangenaam complex met ronde tannines en een aanhoudende afdronk. 

Salentein Barrel Selection Blend bestaat uit: 55% Malbec van El Oasis estate, 5% Malbec van La Pampa estate, 30% Cabernet Sauvignon, Clone 337, 10% Cabernet Franc, Clones 210 en 214. Het is een rode wijn die nu mooi op dronk is maar die ook zeker nog een aantal jaren kan blijven liggen.

Wijn- spijsadvies voor bij de Salentein Barrel Selection Blend: Gegrild vlees, stevige kazen, pasta met truffel

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal3

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. De wijnen van Bodegas Salentein worden dan ook regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Meer over Salentein >>