Login en profiteer van extra voordeel
  • Rure Barbera d'Asti

Rure Barbera d'Asti

Rure Barbera d'Asti van Marchesi di Barolo is een robijrode wijn met een frisse en fruitige neus die doet denken aan zwarte bessen en rood fruit in combinatie met vanille en geroosterde hazelnoot. De smaak is vol en robuust met een hartige noot. Bij deze rode wijn is het hout karakter zeker aanwezig hoewel dit enorm aangenaam samengaat met de andere kenmerken van deze mooie wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
14,50
Ontvang 261 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Marchesi di Barolo hier >

Uitgebreide omschrijving

Rure Barbera d'Asti van Marchesi di Barolo is een robijrode wijn met een frisse en fruitige neus die doet denken aan zwarte bessen en rood fruit in combinatie met vanille en geroosterde hazelnoot. De smaak is vol en robuust met een hartige noot. Bij deze rode wijn is het hout karakter zeker aanwezig hoewel dit enorm aangenaam samengaat met de andere kenmerken van deze mooie wijn.

Barbera is zonder twijfel de meest traditionele druivensoort die op de heuvels van de Asti regio groeit. De wijngaarden hebben voornamelijk een mergel-keigrond met sporen van kwartszand en slib. Deze bodemsamenstelling verzekert dat de wijnen geurig, robuust en mooi in balans zijn met een mooi ontwikkeld bouquet.

De druiven worden na de pluk in de kelder ontsteeld en licht gekneusd om zo de meest aromatische delen uit de schil en de buitenste delen van de druif los te maken. Fermentatie vind plaats in thermo gecontroleerde tanks (27-28° C). Maceratie duur 8 dagen waarbij de wijn regelmatig omgepompt wordt van bodem naar de top van de tank. Hierdoor komt alle wijn in contact met de most en alle keur, aroma's en smaken compleet opgenomen kunnen worden. De wijn rijpt op traditioneel Sloveense eiken vaten die de harmonie, balans en elegantie van het bouquet versterken.

Rure Barbera d'Asti is een uitstekende combinatie met gnocchi of pasta met verse tomatensaus of bij risotto met paddenstoelen. Serveertemperatuur: 8°C.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Druivensoort Barbera
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Inhoud fles(cl)75 cl
Minimum aantal6

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. Voor meer informatie over Marchesi di Barolo klik hier >>