• Rupert & Rothschild Red Classique

Rupert & Rothschild Red Classique

Rode wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Rupert & Rothschild Red Classique

Rupert & Rothschild Red Classique heeft een heerlijk aroma van pruimen, frambozen en duidelijk aanwezige kersen. Allemaal mooi gelaagd met bos tonen, eikenhout, geroosterde karamel en walnoot. In de smaak komt het rode fruit mooi fris naar voren samen met zachte tannines en loopt uit in een lange afdronk. Rupert & Rothschild Red Classique verrast je met zijn rondeur en zachtheid en verleid met zijn filmende mondgevoel. Het is een klassieke wijn, puur en oprecht met klasse en karakter.

Wat is zo bijzonder aan Rupert & Rothschild Red Classique?

Rupert & Rothschild Red Classique is een Bordeaux blend wijn die volgens de bekende ingetogen Bordeaux-benadering gemaakt wordt. Deze blend bestaat voor het grootste deel uit Merlot, daarna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De uiteindelijke blend is ieder jaar anders. Doordat Rupert & Rothschild zich uitgebreid focussen op deze wijn nemen ze de tijd om tot een perfecte blend te komen. Hierdoor heeft iedere vintage een unieke structuur een bijzondere balans.

Hoe wordt Rupert & Rothschild Red Classique gemaakt?

Zodra de druiven optimaal rijp zijn worden ze met de hand geplukt. Deze pluk periode loop zo van februari tot eind maart. Na een uitgebreide sortering fermenteren ze  in roestvrijstalen tanks. In deze tanks wordt het sap drie keer per dag omhoog gepompt voor een zacht en delicate extractie van kleur en tannines. Selectief wordt dit ook nog na de fermentatie toegepast waarna de wijn afgetapt wordt en overgaat in cement tanks voor de malolactische gisting. Hierna rijpt de wijn gedurende 16 maanden in Frans eiken vaten van 225 liter. De wijn is hierna mooi op dronk maar heeft daarnaast zeker nog potentie om te rijpen. Het bewaar potentieel van deze Rupert & Rothschild Red Classique is zeker 7 tot 10 jaar.

Absoluut genieten met Rupert & Rothschild Red Classique

Rupert & Rothschild Red Classique is een prachtige wijn om zo van te genieten, daarnaast combineert deze Bordeaux blend perfect bij gerookte eendenborst met rode bietenpuree, artisjokken en geroosterde kersenjus. Ook heerlijk bij lamsvlees, gegrild rundvlees en wild als hert.

Rupert & Rothschild Red Classique bestellen

Wil je van deze bijzondere Bordeaux blend wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Deze wijn is het heerlijke resultaat van een samenwerking tussen de Rupertfamilie in Zuid-Afrika en de Rothschild familie in Frankrijk. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Rupert & Rothschild Red Classique te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Rupert & Rotschild
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Rupert en Rothschild Vigerons

Rupert en Rothschild, twee wijnfamilies hebben vanuit hun gezamenlijke passie voor wijn de Vignerons Rupert en Rothschild opgestart. Een joint venture tussen de familie Rupert in Zuid-Afrika en de familie Rothschild in Frankrijk. Vanaf de start in 1997 is dit merk gebouwd op slechts drie wijnen. Het begon met de droom om met de grootste precisie en toewijding iconische Zuid-Afrikaanse wijnen te maken van uitzonderlijke kwaliteit. De inspiratie hiervoor haalt men uit de Franse manier van wijnmaken met een kernfocus op Bordeaux-variëteiten. Voor de witte wijn in het Rupert en Rothschild assortiment vond men het enkel passend om een chardonnay op te nemen, een klassieke wijn die uitstekend bij de kwaliteit van Rupert en Rothschild Vignerons past.

Tot op de dag van vandaag zorgt de focus en toewijding die ze hebben ervoor dat deze drie wijnen zo bijzonder zijn. Hun jarenlange kennis en ervaring staan garant voor deze topwijnen. Het is echt een beleving om de wijnen van Rupert & Rothschild te drinken, je ervaart zoveel nuances, smaak en diepgang dat ze een onuitwisbare indruk achter laten!

Misschien ook interessant