• Rupert & Rothschild Baroness Nadine

Rupert & Rothschild Baroness Nadine

Witte wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Nog 17 op voorraad
Ontvang 69 Spaarpunten i
23,95

Rupert & Rothschild Baroness Nadine

Rupert & Rothschild Baroness Nadine is een chardonnay met een stralende witgouden kleur. Het aroma van deze wijn is delicaat en gevuld met honingbloesem, citroengras en witte perzik. In de smaak herken je tonen van pittige citroen, kruisbessen en amandel dat perfect in balans is met een heerlijk botertje, vanille tonen en een lichte houttoon. Het vormt samen een witte wijn met finesse die voor zowel de liefhebbers van hout gelagerde chardonnay als de fans van de wat frissere wijnen bijzonder geschikt is. Een grandioze wijn!

Bijzondere houtgelagerde chardonnay

De chardonnay druiven worden met de hand geplukt in de periode van midden februari tot midden maart. De wijngaarden hebben een opbrengst van 8 ton per hectare. Men gebruikt enkel het sap van de zachte persing voor Rupert & Rothschild Baroness Nadine. De maceratie vond plaats in de primaire fermentatievaten. Dit zijn voor 15% betonnen eieren, 20% in foudres en de rest in Frans eiken vaten van 300 liter. (een derde van deze vaten zijn nieuw) De wijn is heerlijk op dronk en heeft een bewaarpotentieel van zo’n 5 jaar.

Wetenschap, kunst en natuur

Bij Rupert & Rothschild zit er een wetenschap in het hele proces van het wijnmaken. Maar daarbij beschouwen ze het eindresultaat toch echt als een kunst. De Rupert & Rothschild wijnen zijn een huwelijk van kleur, contrasten, textuur en compositie die samen iets groters vormen als de som van de delen apart. Ze laten zich bij het wijnmaken leiden door techniek, worden gedreven door intuïtie en vergeten nooit dat ze veel van wat ze bereiken te danken hebben aan de natuur.

Bestel Rupert & Rothschild Baroness Nadine online

Deze chardonnay wijn gaat uitstekend samen met knapperige inktvis met limoenyoghurt en geschaafde venkel, gerookte zalm en gegrilde vis. Wil je van deze bijzondere hout gelagerde chardonnay thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Deze wijn is het heerlijke resultaat van een samenwerking tussen de Rupertfamilie in Zuid-Afrika en de Rothschild familie in Frankrijk. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Rupert & Rothschild Baroness Nadine te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Rupert & Rotschild
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal17

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Rupert en Rothschild Vigerons

Rupert en Rothschild, twee wijnfamilies hebben vanuit hun gezamenlijke passie voor wijn de Vignerons Rupert en Rothschild opgestart. Een joint venture tussen de familie Rupert in Zuid-Afrika en de familie Rothschild in Frankrijk. Vanaf de start in 1997 is dit merk gebouwd op slechts drie wijnen. Het begon met de droom om met de grootste precisie en toewijding iconische Zuid-Afrikaanse wijnen te maken van uitzonderlijke kwaliteit. De inspiratie hiervoor haalt men uit de Franse manier van wijnmaken met een kernfocus op Bordeaux-variëteiten. Voor de witte wijn in het Rupert en Rothschild assortiment vond men het enkel passend om een chardonnay op te nemen, een klassieke wijn die uitstekend bij de kwaliteit van Rupert en Rothschild Vignerons past.

Tot op de dag van vandaag zorgt de focus en toewijding die ze hebben ervoor dat deze drie wijnen zo bijzonder zijn. Hun jarenlange kennis en ervaring staan garant voor deze topwijnen. Het is echt een beleving om de wijnen van Rupert & Rothschild te drinken, je ervaart zoveel nuances, smaak en diepgang dat ze een onuitwisbare indruk achter laten!

Misschien ook interessant