• Rupert & Rothschild Baron Edmond

Rupert & Rothschild Baron Edmond

Rode wijn uit  StellenboschZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 105 Spaarpunten i
35,95

Rupert & Rothschild Baron Edmond

Rupert & Rothschild Baron Edmond is een Zuid-Afrikaanse rode wijn met een heerlijk gelaagd aroma van bramen, cassis, bosgrond en cederhout. De wijn heeft een complex palet dat zich mooi om de zijde zachte tannines heen vormt. Deze Baron Edmond van Rupert & Rothschild heeft een uitzonderlijke balans en structuur waarin alles van fruit tot tabak, kruidigheid en chocolade prachtig samenkomt in een bijzonder samenspel dat afsluit met een lange afdronk.

Waar komt Rupert & Rothschild Baron Edmond vandaan?

Deze wijn is een blend van Cabernet Franc, Merlot en Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden in Stellenbosch van druivenstokken die 13 tot 28 jaar oud zijn. Qua klimaat lijkt Stellenbosch veel op dat van de Bordeaux. Dit is ook de reden waarom Bordeauxdruiven het hier zo goed doen. Regelmatig wordt er na een blind proeverij over de Rupert & Rothschild Baron Edmond opgemerkt dat men dacht dat dit een hoog geklasseerde Medoc wijn is vanwege de velen overeenkomsten.

Hoe wordt Rupert & Rothschild Baron Edmond gemaakt?

De druiven worden met de hand geplukt van begin Februari tot eind Maart en gaan na een secure selectie over in houten vaten en RVS tanks voor de fermentatie. Gedurende 16 tot 20 dagen (afhankelijk van de druivensoort) heeft het sap contact met de schil. Met als resultaat een perfecte kleur, concentratie, aroma en geur overdracht. Hierna rijpt de wijn gedurende 18 maanden in Franse eiken houten vaten van 225 liter. De wijn is nu al mooi op dronk en heeft een rijpingspotentieel van 15 jaar.

Bestel Rupert & Rothschild Baron Edmond online

Deze rode wijn is een prachtige partner bij biefstuk met zachte puree en een smaakvolle jus. Ook van een combinatie bij kaas, lamsvlees, rood vlees, wild, Grillades, Haarwild, haas, ree, hert of konijn zal je zeker blij worden! Wil je van deze bijzondere Zuid-Afrikaanse rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Deze wijn is het heerlijke resultaat van een samenwerking tussen de Rupertfamilie in Zuid-Afrika en de Rothschild familie in Frankrijk. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Rupert & Rothschild Baron Edmond te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Rupert & Rotschild
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal12

Rupert en Rothschild Vigerons

Rupert en Rothschild, twee wijnfamilies hebben vanuit hun gezamenlijke passie voor wijn de Vignerons Rupert en Rothschild opgestart. Een joint venture tussen de familie Rupert in Zuid-Afrika en de familie Rothschild in Frankrijk. Vanaf de start in 1997 is dit merk gebouwd op slechts drie wijnen. Het begon met de droom om met de grootste precisie en toewijding iconische Zuid-Afrikaanse wijnen te maken van uitzonderlijke kwaliteit. De inspiratie hiervoor haalt men uit de Franse manier van wijnmaken met een kernfocus op Bordeaux-variëteiten. Voor de witte wijn in het Rupert en Rothschild assortiment vond men het enkel passend om een chardonnay op te nemen, een klassieke wijn die uitstekend bij de kwaliteit van Rupert en Rothschild Vignerons past.

Tot op de dag van vandaag zorgt de focus en toewijding die ze hebben ervoor dat deze drie wijnen zo bijzonder zijn. Hun jarenlange kennis en ervaring staan garant voor deze topwijnen. Het is echt een beleving om de wijnen van Rupert & Rothschild te drinken, je ervaart zoveel nuances, smaak en diepgang dat ze een onuitwisbare indruk achter laten!

Misschien ook interessant