• Rose Frizzante Rive Della Chiesa Marca Trevigiana

Rose Frizzante Rive Della Chiesa Marca Trevigiana

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 153 Spaarpunten i
8,65

In Selva del Montella (Treviso) maakt Michele Gasparetto een Prosecco met een volvruchtig karakter, met hints van perzik en rijpe appel, zacht en elegant. Rive della Chiesa, vernoemd naar het nabijgelegen “kerkenpad” is een prima aperitief want het is licht, makkelijk drinkbaar en fris. Lekker bij lichte voorgerechten of een zondagse brunch.

Als curiositeit brengt hij ook een Rosé-versie op de markt; een combinatie van 50% Merlot, 30% Pinot Noir en 20% Glera. Deze Roze Frizzante valt door zijn jonge en moderne karakter goed in de smaak. In de neus herken je aardbeien, kersen, druiven en rozen met een "dulce" bite in het midden en een aanhoudende afdronk. De wijn heeft een licht rose tint en een fijne aanhoudende mousse. De smaak is droog, fris en van goede intensiteit.

Passend bij: aperitief, salade, lichte voorgerechten, vis, vegetarische gerechten, koud vlees. Heerlijk tijdens een warme zomer!

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Mousserend Rosé
Wijnhuis Rive Della Chiesa
Druivensoort Glera
Merlot
Pinot Noir
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rosé
Geur aardbeien, kersen, druiven en rozen
Smaakeen
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Rive Della Chiesa

De eerste wijngaarde die werd gekocht door de familie Gasparetto ligt vlakbij een oude landelijke kerk "Rive Della Chiesa," een naam ontdekt in de oude documenten van de kadasters. De familie Gasparetto besloot om de wijnmakerij "Rive Della Chiesa" noemen, daar het voor hen vanzelfsprekend is om hun wijnen de naam te geven van het land waar hij vandaan komt.

De Rive Della Chiesa wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van "Montello", een kleine heuvel in de provincie Treviso. Deze uitbundige en weelderige groene heuvel is bedekt met beboste gebieden, woonhuizen, kleine boerderijen afgewisseld met weilanden, wijngaarden en privé villa's. De Montello heuvel is-al eeuwenlang bewoond vanwege haar geïsoleerde ligging en rust.

Misschien ook interessant