Login en profiteer van extra voordeel
  • Roero Arneis Marchesi di Barolo

Roero Arneis Marchesi di Barolo

Roero Arneis van Marchesi di Barolo is echt een bijzonder mooi glas witte wijn. Strogeel van kleur met een licht fruitige frisse geur waarin je acacia bloemen, appel, perzik en groene hazelnoot herkent. De smaak is fris, knisperend zurig en zacht mineralig en loopt uit in een geweldig lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
16,95
Ontvang 48 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Marchesi di Barolo hier >

Uitgebreide omschrijving

Roero Arneis van Marchesi di Barolo is echt een bijzonder mooi glas witte wijn. Strogeel van kleur met een licht fruitige frisse geur waarin je acacia bloemen, appel, perzik en groene hazelnoot herkent. De smaak is fris, knisperend zurig en zacht mineralig en loopt uit in een geweldig lange afdronk.

De druiven die zijn gebruikt voor deze wijn zijn afkomstig van de beste eigen wijngaarden gelegen op de heuvels van het Roero gebied, ten westen van Alba. Deze bodem bevat veel zouten en mineralen die de frisheid en knisperende zuren aan de wijn toevoegen. De druiven worden met de hand geplukt en zachtjes geperst. Daarna worden de druiven meteen ontdaan van de schil en in roestvrijstalen tanks geplaatst voor fermentatie. Dat gebeurt onder gecontroleerde temperatuur van 20 graden celsius. Om de heldere kleur en frisse geuren te behouden, rijpt de wijn niet in houten vaten.

Wijn- spijs advies voor bij deze Roero Arneis van Marchesi di Barolo: Het is een heerlijke wijn om zo te drinken of als aperitief. Gastronomisch zeker inzetten bj elegante lichte gerechten met vis. Ook mooi bij tapas, antipasti zoals bruschetta.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Druivensoort Arneis
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
GeurDeze wijn heeft een fruitige geur met vleugjes groene hazelnoot en kamille.
SmaakDe wijn heeft frisse, volle smaken die goed matchen met de geur van de wijn.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%
Maximum aantal6

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. 

Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Buiten hun eigen druiven wordt 50% van de druiven ingekocht van boeren in de regio die werken volgens de voorschriften van Marchesi. 

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!