• Rocca Zinfandel

Rocca Zinfandel

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,65

Rocca Zinfandel

Het etiket van Italiaanse zinfandel uit het warme Puglia maakt het gelijk duidelijk. Hier heb je echt zinfandel! Start met een heerlijke geur vol pruimen, bramen, zwarte bessen en een kruidige hint. De smaak is vol, heeft een goede body met een aangename soepele structuur en duidelijk aanwezige tannines. Echt een wijn met karakter die afsluit met een lange afdronk. Nu mooi op dronk maar kan ook zeker een paar jaar bewaard worden.

Zinfandel is Primitivo

Zinfandel, de Internationale benaming van de Italiaanse 'Primitivo' of in geboorteland Kroatië genoemd 'Tribidrag'. Deze druivensoort is zeer populair en veel verbouwd in Puglia, de hak van Italië. Deze druivensoort wordt ook wereldwijd aangeplant, je treft hem aan in de USA (hier ookwel "Zin" genoemd), Australië en Zuid-Afrika. Deze druif leent zich goed voor zacht-krachtige wijnen of verrassend genoeg voor liefdevolle Rosé wijnen. De smaak van de zinfandel wijn hangt af van de rijpheid van de druiven waarvan hij gemaakt is. Je proeft rode bessen, zoals framboos, overheersen in de wijnen uit koelere gebieden, terwijl je tonen van bramen, anijs en peper vaker voorkomen in de zinfandel wijnen die in warmere gebieden worden gemaakt.

Genieten met Rocca Zinfandel

Een lekkere krachtige zinfandel als deze van Rocca vraagt natuurlijk om lekker eten en is zeker goed te combineren met pizza, lasagne, pasta met rode saus en natuurlijk een lekker stuk vlees. Ook heerlijk in combinatie met harde worst en oude kaas. Wil je van deze Italiaanse zinfandel thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Rocca Zinfandel te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Primitivo
Zinfandel
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13.5%

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Misschien ook interessant