• Rocca Pinot Grigio rosé blush

Rocca Pinot Grigio rosé blush

Rosé wijn uit  LombardijeItalië


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 105 Spaarpunten i
5,95

Rocca Pinot Grigio rosé blush, Provincia di Pavia igt. Een bijzondere ontdekking is deze blozende Pinot Grigio BLUSH een friszachte bleke zalmroze Rosé met een verleidelijk fruit. De kleur van deze wijn is verkregen door een extra hoge druk tijdens het persen van de toch vrij donkere druif, de natuurlijke kleurstof uit de schil komt hierdoor in het te vergisten sap. Een gecontroleerde “koude” vinificatie op RVS zorgt voor een maximaal behoud van het Pinot Grigio karakter. Een verrassing in het glas...

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Wijnstreek Lombardije
Kleur Rosé
Smaakfriszachte bleke zalmroze Rosé met een verleidelijk fruit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.