• Rocca Pinot Grigio Delle Venezie

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 15 Spaarpunten i
5,99

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie is een frisse witte Italiaanse wijn met heldere lichte strogele kleur en een fris en fruitig bouquet. Denk aan aroma en smaak tonen van acacia bloemen, appel en meloen. De lichte kruidigheid maakt hem bijzonder smakelijk en geschikt voor droge witte wijn drinkers. 

Pinot Grigio ofwel Pinot Gris

De welbekende Pinot Grigio, of 'Pinot Gris' is een van de bekendste druiven van Italië, en is vooral bekend om zijn sprekende karakter. Als wijn altijd volzacht en aromatisch, maar in smaak ook van knisperend fris tot bijna zoet. Een lastige geschiedenis en een ingewikkelde tocht door Europa, is de Pinot Grigio (Italiaanse benaming) in Noord Italië te typeren als knisperend fris en mineralig, en op Sicilië als iets rijper zacht rond met een frisse ondertoon. Pinot Grigio ofwel Pinot Gris is veelzijdig en door velen geliefd.

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie online bestellen

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie is erg lekker om zo te drinken of als aperitief. Ook bijzonder smaakvol bij gemengde salades of lichte visgerechten. Voor een perfecte smaakbeleving adviseren we om deze pinot gris te koel serveren op zo'n 8 à 10°C. Wil je van deze pinot gris wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Rocca Pinot Grigio te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Misschien ook interessant