• Rocca Pinot Grigio Delle Venezie

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 15 Spaarpunten i
5,95

De Pinot Grigio is een van de bekendste druiven van Italië, en is vooral bekend om zijn sprekende karakter. Zo ook deze Pinot Grigio van het wijnhuis Rocca. Het is een witte wijn met heldere lichte strogele kleur en een fris en fruitig bouquet en bijzonder smakelijk. De lichte kruidigheid maakt hem bijzonder geschikt voor droge witdrinkers. 

Rocca Pinot Grigio Delle Venezie is erg lekker om zo te drinken of als aperitief. Ook bijzonder smaakvol bij gemengde salades of lichte visgerechten. 

Serveer deze witte wijn koel op 8 à 10°C

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.