• Rocca Nero d'Avola Sicilia

Rocca Nero d'Avola Sicilia

Rode wijn uit  SiciliëItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 105 Spaarpunten i
5,99

Rocca Nero d'Avola Sicilia: Kruidige rode wijn met veel rijp donker fruit van het zonnige Sicilië gemaakt van de Nero d'Avola, dé authentieke druif van Sicilië. Een zachte, elegante rode wijn, waarin de smaak van bessen, kersen en kruiden de boventoon voert. Een zondoorstoofde smaak met een vleugje hout, eerlijk zonder kapsones.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Nero d'Avola
Wijnland Italië
Wijnstreek Sicilië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%
Minimum aantal6

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Misschien ook interessant