Login en profiteer van extra voordeel
  • Rocca Don Ernesto Negroamaro Angelo Rocca & Figli

Rocca Don Ernesto Negroamaro Angelo Rocca & Figli

Rode wijn uit  SalentoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i

Rocca Don Ernesto Negroamaro Salento: Zuid-Italië en vooral de regio Apulië staan momenteel sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië-wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Apulië zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment. Deze Negroamaro Salento ROCCA Don Ernesto, is zeldzaam veel wijn voor zijn prijs.

De zonovergoten kracht uit de hak van de Italiaanse laars, maakt hem zeer intens en toch toegankelijk. Zwoel en rijp fruit, met een lichte houtlagering. Het zoet van rozijnen en specerijen afgewisseld met de aangename bitters van espresso en pure chocolade.

Heerlijk bij pasta, pizza en vleesgerechten.

Reeds in 1880 richtte Francesco Rocca “Rocca Vinicola” op en is hiermee een van de oudste wijnbedrijven in de regio en nog steeds in “Rocca” familiehanden, inmiddels de vierde generatie…

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Negroamaro
Wijnland Italië
Wijnstreek Salento
Kleur Rood
SmaakZwoel en rijp fruit, met een lichte houtlagering. Het zoet van rozijnen en specerijen afgewisseld met de aangename bitters van espresso en pure chocolade
Inhoud fles(cl)75

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Misschien ook interessant