• Roberto Sarotto Barbera D'alba DOC Briccomacchia

Roberto Sarotto Barbera D'alba DOC Briccomacchia

Rode wijn uit  Piemonte


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i
14,95

Deze Barbera D'alba DOC Briccomacchia van Roberto Sarotto heeft een elegante en goed uitgebalanceerde smaak, een geweldige body en een zeer lange afdronk. Een heerlijke Italiaanse rode wijn voor bij de maaltijd.

Hoe wordt Roberto Sarotto Barbera D'alba DOC Briccomacchia gemaakt?

De wijngaarden liggen rondom het dorpje Alba en de zeer rijpe Barbera druiven worden gedurende de 2e helft van september geplukt. Waarna ze een koude gecontroleerde maceratie ondergaan gedurende zo'n 6 dagen. De wijn rust hierna gedurende 2 maanden in de rvs vaten waarna ze over gezet wordt in eikenhouten vaten voor een rijpingsperiode van 12 maanden. Na het bottelen rust deze Barbera D'alba DOc Briccomacchia nog 3 maanden op fles in de kelders voordat zij de wijnmakerij verlaten. Hierdoor heeft deze eigenlijk klassieke Italiaanse rode wijn een verrassend moderne stijl.

Geur en smaak van Roberto Sarotto Barbera D'alba DOC Briccomacchia

Deze Barbera D'alba wordt gekenmerkt door een aroma van frambozen en viooltjes en een elegante en goed uitgebalanceerde smaak, een geweldige body en een zeer lange afdronk. Een heerlijke Italiaanse rode wijn voor bij de maaltijd, een goed gebraad en harde kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Roberto Sarotto
Druivensoort Barbera
Wijnstreek Piemonte
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Misschien ook interessant