• Rive della Chiesa Prosecco Frizzante

Rive della Chiesa Prosecco Frizzante

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 153 Spaarpunten i
8,65

Al sinds een paar jaar is deze mousserende Italiaanse wijn aan een geweldige opmars bezig. Het is licht, frivool en het drinkt makkelijk weg.

In Selva del Montella (Treviso) maken de broers Luigi en Michele Gasparetto een Prosecco met een volvruchtig karakter, met hints van perzik en rijpe appel, zacht en elegant. Rive della Chiesa, vernoemd naar het nabijgelegen “kerkenpad” is een prima aperitief want het is licht, makkelijk drinkbaar en fris. Lekker bij lichte voorgerechten of een zondagse brunch.

Passend bij: aperitief, salades, wijn voor alledag.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Mousserend wit
Wijnhuis Rive Della Chiesa
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Rive Della Chiesa

De eerste wijngaarde die werd gekocht door de familie Gasparetto ligt vlakbij een oude landelijke kerk "Rive Della Chiesa," een naam ontdekt in de oude documenten van de kadasters. De familie Gasparetto besloot om de wijnmakerij "Rive Della Chiesa" noemen, daar het voor hen vanzelfsprekend is om hun wijnen de naam te geven van het land waar hij vandaan komt.

De Rive Della Chiesa wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van "Montello", een kleine heuvel in de provincie Treviso. Deze uitbundige en weelderige groene heuvel is bedekt met beboste gebieden, woonhuizen, kleine boerderijen afgewisseld met weilanden, wijngaarden en privé villa's. De Montello heuvel is-al eeuwenlang bewoond vanwege haar geïsoleerde ligging en rust.

Misschien ook interessant