• Rive della Chiesa de Prosecco Spumante Brut DOC Treviso

Rive della Chiesa de Prosecco Spumante Brut DOC Treviso

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 195 Spaarpunten i
10,95

Rive della Chiesa de Prosecco Spumante Brut DOC Treviso

Rive della Chiesa de Prosecco Spumante Brut DOC Treviso is een heerlijke prosecco met een jeugdige stijl. In de geur herken je aangename notigheid en bloesem. De smaak van deze prosecco is aangenaam droog en toegankelijk en geconcentreerd vol tonen van appel, exotisch fruit, aangename zuren en sluit af met een lange afdronk. Dankzij de stevige structuur van de wijn is hij perfect bij de hele maaltijd en is hij ook heerlijk als aperitif.

Glera druif ofwel Prosecco druif

Deze prosecco wordt bereid van de beste Glera-druiven die met de hand worden geoogst. Dankzij een nauwkeurige selectie tijdens de oogst ontstaat een wijn met een perfecte weerspiegeling van de jeugdigheid van de Glera-wijnstokken en het extract dat alleen een bodem die zo rijk is aan minerale componenten als de Montello heuvels kunnen geven. Glera, ookwel de Prosecco druif genoemd. Vrij neutraal is geur en smaak, maar komt pas echt tot uiting wanneer de Methode Charmat wordt toegepast!

Prosecco uit Trevisio

De wijngaard heeft een Noord naar Zuidelijke ligging, 250 meter boven zeeniveau, heuvelachtig met rode aarde, typisch voor het Montello gebied in de Treviso provincie. De wijngaard is 18 jaar geleden geplant met 2.000 platen per hectare. De oogst geschied vanaf begin September. Fermentatie op 18°C in RVS tanks voor 2 weken

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Wijnhuis Rive Della Chiesa
Druivensoort Prosecco
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Minimum aantal6

Rive Della Chiesa

De eerste wijngaarde die werd gekocht door de familie Gasparetto ligt vlakbij een oude landelijke kerk "Rive Della Chiesa," een naam ontdekt in de oude documenten van de kadasters. De familie Gasparetto besloot om de wijnmakerij "Rive Della Chiesa" noemen, daar het voor hen vanzelfsprekend is om hun wijnen de naam te geven van het land waar hij vandaan komt.

De Rive Della Chiesa wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van "Montello", een kleine heuvel in de provincie Treviso. Deze uitbundige en weelderige groene heuvel is bedekt met beboste gebieden, woonhuizen, kleine boerderijen afgewisseld met weilanden, wijngaarden en privé villa's. De Montello heuvel is-al eeuwenlang bewoond vanwege haar geïsoleerde ligging en rust.

Misschien ook interessant