• Ribeauvillé Riesling Vieilles Vignes

Ribeauvillé Riesling Vieilles Vignes

De Rieslingdruif schijnt voor de Elzas geschapen te zijn; hij gedijt daar uitstekend en dat heeft te maken met het aangename klimaat en de terroir: de hoge Vogezen houden veel kou en regen tegen en dat is nodig, want deze edele druif ontwikkelt zich langzaam en vraagt nogal wat uren zon.
U herkent het geraffineerde, verfijnde karakter. In het boeket bespeurt u iets heel uitnodigends. Dit is pure Riesling: zuiver, fris, strak-droog met een fruitig zuurtje. De lichte elegante structuur geeft de wijn pit en finesse. Modern, met controle van de temperatuur.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 39 Spaarpunten
13,25

Uitgebreide omschrijving

De Rieslingdruif schijnt voor de Elzas geschapen te zijn; hij gedijt daar uitstekend en dat heeft te maken met het aangename klimaat en de terroir: de hoge Vogezen houden veel kou en regen tegen en dat is nodig, want deze edele druif ontwikkelt zich langzaam en vraagt nogal wat uren zon.

U herkent het geraffineerde, verfijnde karakter. In het boeket bespeurt u iets heel uitnodigends. Dit is pure Riesling: zuiver, fris, strak-droog met een fruitig zuurtje. De lichte elegante structuur geeft de wijn pit en finesse. Modern, met controle van de temperatuur. Deze Riesling Vieilles Vignes (oude wijnstokken) heeft zeer intense aroma's waarin mandarijn te herkennen is. Open wijn met een mooie structuur en rijpe zuren.      

Passend bij: heerlijk in combinatie met zuurkool, zeetong, visgerechten in saus, garnalen en blauwe kazen, Mosselen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis/ -streek Alsace / Elzas
Cave de Ribeauville
Druivensoort Riesling
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidHet is het beste om deze wijn jong te drinken om optimaal te genieten van de rijke aroma's. Mocht u de wijn toch willen bewaren, dan kan dat nog 5 tot 7 jaar na oogstjaar.
Maximum aantal6

Alsace/Elzas

De Elzas is een wijnstreek in Frankrijk, gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, noordelijk begrensd door Straatsburg, zuidelijk door Mulhouse. Hogerop bevinden zich nog twee kleinere deelgebieden. De noordelijke wijngaarden van de Elzas vormen vanaf Ammerswihr (vlakbij Colmar) tot Wissembourg als uiterst noordelijk punt een verbrokkeld gebied. De zuidelijke wijngaarden van de Elzas liggen tussen Colmar en Mulhouse.

De wijnen van de Elzas zijn cépagewijnen. Ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet benoemd naar de naam van het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. Wel kent men de Zwicker en Edelzwicker, een wijn die wel gemaakt wordt van verschillende druivenrassen. De Edelzwicker wordt alleen van de "edele" druivenrassen gemaakt. Tenslotte wordt er in de Elzas ook de Crémant d'Alsace geproduceerd, een mousserende wijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle en meestal gemaakt van de Auxerrois blanc en Pinot blanc.

Cave de Ribeauville

Het Franse wijnhuis Cave de Ribeauvillé is de oudste coöperatie van Frankrijk en gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé. Cave de Ribeauvillé kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere, vaak grote coöperaties. Er zijn in totaal maximaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling.

Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. Deze zuivere wijnen strelen de zintuigen.