• Ribeauvillé Crémant Organic Brut Blanc

Ribeauvillé Crémant Organic Brut Blanc

Ribeauvillé Crémant Organic Brut Blanc is een heerlijk, fris mousserende Crémant d'Alsace van Ribeauville. Aroma's van rijpe appel en iets wat doet denken aan peer, citroen en bloemen. De verfijnde mousse is afkomstig van 12 maanden rijping op fles. De rijke afdronk is klaar voor een mooi feestje!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 42 Spaarpunten
14,95

Uitgebreide omschrijving

Ribeauvillé Crémant Organic Brut Blanc is een heerlijk, fris mousserende Crémant d'Alsace van Ribeauville. Aroma's van rijpe appel en iets wat doet denken aan peer, citroen en bloemen. De verfijnde mousse is afkomstig van 12 maanden rijping op fles. De rijke afdronk is klaar voor een mooi feestje!

Deze biologische Crémant d'Alsace is een feestje op zich, dus heerlijk als Aperitief om mee te proosten! Verder houdt deze Crémant wijn van lichte gerechten met vis.

Ribeauvillé Crémant Organic Brut Blanc is helemaal biologisch gemaakt.  De Pinot Blanc en Pinot Auxerrois groeien in natuurlijk omstandigheden met veel groen en gras tussen de wijnranken. Daarnaast worden er geen chemische middelen gebruikt in de wijngaard van Ribeauvillé. De Pinot Blanc en Pinot Auxerrois druiven worden vroeg in het seizoen geoogst voor meer frisse aroma's in de mousserende wijn. 12 maanden rijpt de wijn sur-lie (met gist) op fles.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Biologische wijn
Mousserend wit
Wijnhuis/ -streek Alsace / Elzas
Cave de Ribeauville
Druivensoort Pinot Auxerois
Pinot Blanc
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12%

Alsace/Elzas

De Elzas is een wijnstreek in Frankrijk, gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, noordelijk begrensd door Straatsburg, zuidelijk door Mulhouse. Hogerop bevinden zich nog twee kleinere deelgebieden. De noordelijke wijngaarden van de Elzas vormen vanaf Ammerswihr (vlakbij Colmar) tot Wissembourg als uiterst noordelijk punt een verbrokkeld gebied. De zuidelijke wijngaarden van de Elzas liggen tussen Colmar en Mulhouse.

De wijnen van de Elzas zijn cépagewijnen. Ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet benoemd naar de naam van het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. Wel kent men de Zwicker en Edelzwicker, een wijn die wel gemaakt wordt van verschillende druivenrassen. De Edelzwicker wordt alleen van de "edele" druivenrassen gemaakt. Tenslotte wordt er in de Elzas ook de Crémant d'Alsace geproduceerd, een mousserende wijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle en meestal gemaakt van de Auxerrois blanc en Pinot blanc.

Cave de Ribeauville

Het Franse wijnhuis Cave de Ribeauvillé is de oudste coöperatie van Frankrijk en gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé. Cave de Ribeauvillé kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere, vaak grote coöperaties. Er zijn in totaal maximaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling.

Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. Deze zuivere wijnen strelen de zintuigen.