• Ribeauvillé Crémant d'Alsace Prestige Brut Blanc

Ribeauvillé Crémant d'Alsace Prestige Brut Blanc

Deze Crémant d'Alsace Prestige Brut Blanc is een bijzondere mousserende wijn uit de Elzas. De Crémant heeft 9 maanden gerijpt op fles. Hij krijgt daardoor een fijne, delicate mousse. De smaak is zeer zuiver met aroma's van wit fruit en bloemen. Aperitiefwijn en sprankelende begeleider voor feestelijke momenten.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Met 42 Spaarpunten
14,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Crémant d'Alsace Prestige Brut Blanc is een bijzondere mousserende wijn uit de Elzas. De Crémant heeft 9 maanden gerijpt op fles. Hij krijgt daardoor een fijne, delicate mousse. De smaak is zeer zuiver met aroma's van wit fruit en bloemen. Aperitiefwijn en sprankelende begeleider voor feestelijke momenten.

Deze Crémant is voor 100% gemaakt van de meest bekende druif uit de Elzas, de Pinot Blanc. De druiven van deze bijzondere en traditioneel vervaardigde mousserende wijn zijn afkomstig uit de wijngaarden rondom het zeer bekende wijndorp Ribeauvillé. De Crémant is gemaakt volgens de Methode Traditionelle, dat wil zeggen met een tweede gisting in de fles zoals dat ook met de Champagnes gebeurd. De wijn heeft vervolgens een flesrijping ondergaan van 9 maanden, waardoor er een fijne en zeer delicate mousse in is ontstaan. De smaak is zeer zuiver met aroma's van wit fruit en bloemen. Deze mousserende wijn is absoluut gelijkwaardig aan Champagne. Het is een geweldige aperitiefwijn en mede door zijn vriendelijke prijs een sprankelende begeleider voor al uw feestelijke momenten.

Passend bij: Ideaal als aperitief of bij schelp en schaaldieren.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Mousserend wit
Wijnhuis/ -streek Alsace / Elzas
Cave de Ribeauville
Druivensoort Pinot Blanc
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal3

Alsace/Elzas

De Elzas is een wijnstreek in Frankrijk, gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, noordelijk begrensd door Straatsburg, zuidelijk door Mulhouse. Hogerop bevinden zich nog twee kleinere deelgebieden. De noordelijke wijngaarden van de Elzas vormen vanaf Ammerswihr (vlakbij Colmar) tot Wissembourg als uiterst noordelijk punt een verbrokkeld gebied. De zuidelijke wijngaarden van de Elzas liggen tussen Colmar en Mulhouse.

De wijnen van de Elzas zijn cépagewijnen. Ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet benoemd naar de naam van het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. Wel kent men de Zwicker en Edelzwicker, een wijn die wel gemaakt wordt van verschillende druivenrassen. De Edelzwicker wordt alleen van de "edele" druivenrassen gemaakt. Tenslotte wordt er in de Elzas ook de Crémant d'Alsace geproduceerd, een mousserende wijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle en meestal gemaakt van de Auxerrois blanc en Pinot blanc.

Cave de Ribeauville

Het Franse wijnhuis Cave de Ribeauvillé is de oudste coöperatie van Frankrijk en gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé. Cave de Ribeauvillé kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere, vaak grote coöperaties. Er zijn in totaal maximaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling.

Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. Deze zuivere wijnen strelen de zintuigen.