• Ribbonwood Pinot Noir

Ribbonwood Pinot Noir

Ribbonwood Pinot Noir heeft een vriendelijk aroma met frambozen, kirsch en cranberry geuren en een vleugje van rokerige eik.. Weelderig afgeronde smaak met donker zomer fruit, compote smaken, samen met enkele hartige rokerige bacon tonen. Charmante wijn, met een goede intensiteit en tannine structuur.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Met 285 Spaarpunten
15,20

Staffelprijzen

AantalPrijs per fles
6€ 15,95
12€ 15,20

Uitgebreide omschrijving

Ribbonwood Pinot Noir is gemaakt van met de hand geplukte druiven die geteeld zijn verschillende gronden: een stenige rivierbedding en meer klei-rijke bodem. De wijn is uitsluitend gerijpt in nieuwe en doorgewinterde Franse eiken vaten gedurende 10 maanden vóór het bottelen.

Vriendelijk aroma met frambozen, kirsch en cranberry geuren en een vleugje van rokerige eik.. Weelderig afgeronde smaak met donker zomer fruit, compote smaken, samen met enkele hartige rokerige bacon tonen. Charmante wijn, met een goede intensiteit en tannine structuur. De ondersteunende eiken en donkere chocolade smaken brengen diepgang.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Marlborough
Ribbonwood
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Nieuw-Zeeland
GeurVriendelijk aroma met frambozen, kirsch en cranberry geuren en een vleugje van rokerige eik.
SmaakWeelderig afgeronde smaak met donker zomer fruit, compote smaken, samen met enkele hartige rokerige bacon tonen. Charmante wijn, met een goede intensiteit en tannine structuur. De ondersteunende eiken en donkere chocolade smaken brengen diepgang.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Marlborough

Het wijngebied Marlborough ligt in het noordoosten van het Zuider-eiland van Nieuw-Zeeland. In deze streek zijn de wijnstokken vanaf 1973 aangeplant. Met zijn ruim 6500 ha heeft het de grootste oppervlakte aan wijngaarden van heel Nieuw-Zeeland. De druivenrassen sauvignon blanc, müller-thurgau, chardonnay, riesling, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en pinot noir zijn voornamelijk in de vlakke dalen aangeplant. Het koele zonnige klimaat zorgt samen met de grondsoortvariaties van klei tot stenig grind voor goede wijnomstandigheden. Het grote succes van Marlborough zijn de sauvignon blancs met hun heerlijke zuren en intense aroma's. Verder goede rieslings, chardonnays en mousserende wijnen gamaakt via methode traditionelle. 

Ribbonwood

In het hart van Marlborough Wairau Valley ligt de oorspronkelijke Ribbonwood Block. Gelegen net ten noorden van Renwick op Conders Bend Road, worden de 15 jaar oude wijnstokken op een ongebruikelijke wijze geplant (oost-west richting). Hierdoor produceert de schaduw zijde (aan de zuidkant) van elke rij meer kruidig fruit dan andere wijngaarden in Marlborough. De druiven van deze wijngaard, en die van zorgvuldig geselecteerde locaties in de buurt, zijn essentieel voor de productie van de expressieve aromatische wijnen met een levendige fruitsmaak waar de Ribbonwood wijnen bekend om zijn geworden.

Ze plantten hun eerste Ribbonwood (Nieuw-Zeeland's grootste inheemse loofboom) naast onze wijnmakerij in 1998. Net als onze wijnen, zijn deze bomen kenmerkend voor het opvallende Marlborough karakter en het unieke van Nieuw-Zeeland.

De Nieuw-Zeelandse Lowland Ribbonwood (Plagianthus betulinus) heeft mooie bloemen en is vaak te vinden op oevers en aan de rand van inheemse bossen. In de afgelopen tien jaar hebben we meer dan 1.000 inheemse struiken en bomen aangeplant rondom onze wijnmakerij om waterzuiveringsprocessen en de biodiversiteit van onze wijngaarden te verbeteren. Meer recent, ontwierpen we de Ribbonwood verpakking, lichtgewicht flessen met gerecycled karton verpakking om onze ecologische voetafdruk verder te verminderen. Sinds vintage 2009 zijn wij geaccrediteerd voor het bereiken van een 100% ecologisch duurzame wijngaard en wijnmakerij.