• Rasteau Les Combes

Rasteau Les Combes

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 321 Spaarpunten i
17,95

Rasteau Les Combes

Rasteau Les Combes is een complex en fruitige robijnrode wijn. In de neus ontwikkelen zich prachtige aroma’s van rood fruit en kruiden (peper). Vettig en fruitig in de mond. Complete wijn met een mooie structuur en een fraaie lengte.

Appellation Rasteau Controlee

De wijngaarden voor Rasteau Les Combes zijn gelegen temidden van de Rhône Vallei in de gemeente Rasteau, in het departement Vaucluse. De bodem is bruin en rood, bevat kalk en leem. De druiven worden handmatig geoogst en gedeeltelijk ontsteeld. Er volgt een lange maceratie van 25 tot 35 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 8 tot 12 maanden op hout.

Biologische rode Rhone wijn

De geschiedenis van Ogier begint al in 1859, maar pas vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt er op alle wijngaarden biologisch geteeld.

Rasteau Les Combes online bestellen

Rasteau Les Combes is heerlijk bij rijke vleesgerechten (met roquefort saus), wild en stevige worstsoorten. Ook lekker bij rijke kaassoorten. Wil je van deze rode Rhone wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%
Minimum aantal6

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant