• Rasteau Hélianthe AC Rasteau

Rasteau Hélianthe AC Rasteau

Deze Rasteau uit de Rhône is een robijnrode wijn. In de neus ontwikkelen zich prachtige aroma’s van rood fruit en kruiden (peper). Vettig en fruitig in de mond. Complete Rhône wijn met een mooie structuur en een fraaie lengte.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 279 Spaarpunten
15,50

Uitgebreide omschrijving

Deze Rasteau uit de Rhône is een robijnrode wijn. In de neus ontwikkelen zich prachtige aroma’s van rood fruit en kruiden (peper). Vettig en fruitig in de mond. Complete Rhône wijn met een mooie structuur en een fraaie lengte.

De wijngaarden zijn gelegen temidden van de Rhône Vallei in de gemeente Rasteau, in het departement Vaucluse. De bodem is bruin en rood, bevat kalk en leem.

Vanaf 1948 legt Ogier zich toe op de wijnbouw. Er werden verschillende wijngaarden verworven, die zorgden voor de nodige knowhow op wijnbouw gebied. De prachtige gebouwen zijn in Romeinse stijl. De kelders, waarin men de wijnen produceert en laat rijpen, werden gebouwd in de 20ste Eeuw in Châteauneuf-du-Pape. Vandaag levert Ogier Caves des Papes de allergrootste appellations van de Rhône Vallei en is toonaangevend in Châteauneuf-du-Pape.

Rasteau Hélianthe is heerlijk bij rijke vleesgerechten (met roquefort saus), wild en stevige worstsoorten. Ook lekker bij rijke kaassoorten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Côtes du Rhône
Ogier Caves des Papes
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Geuraroma’s van rood fruit en kruiden (peper).
SmaakVettig en fruitig in de mond. Complete Rhône wijn met een mooie structuur en een fraaie lengte.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Côtes du Rhones

De sterke troef van Rhône wijnen is dat ze zeer gemakkelijk en smaakvol zijn. Zowel bij de Hollandse als de Franse keuken zijn deze wijnen bij veel gerechten uitstekend te combineren. Deze wijnen mogen uit het hele Rhône gebied komen, maar de meeste komen uit de zuidelijke streek. De Côtes du Rhône wijnen zijn vurige, fruitige wijnen. Iets koeler (16 graden Celsius) geserveerd komen deze wijnen goed tot hun recht.

In de Rhône worden in totaal 21 druivensoorten gebruikt. In het noordelijke gebied is voor de rode wijn de Syrah druif het meest dominant terwijl dat in het zuidelijke gebied de Grenache noir is. Voor de witte wijn worden de druiven Viognier, Roussanne en Marsanne het meest gebruikt.

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat. Het zuidelijke deel heeft een warmer mediterraan klimaat met heel droge zomers en vaak een hevige mistralwind. In dit deel, rond Avignon, Orange en Châteauneuf-du-Pape, bestaat de bodem voornamelijk uit klei en zand. Hieronder ons Côtes du Rhône wijnassortiment.

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!