• Rasteau Hélianthe AC Rasteau

Rasteau Hélianthe AC Rasteau

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 285 Spaarpunten i
15,95

Deze Rasteau Hélianthe uit de Rhône is een robijnrode wijn met karakter. De prachtige rood fruit aroma’s komen naar je toe met daarbij een aangename kruidigheid en pepertje. Deze Rhone wijn is vettig en fruitig in de mond met een mooie structuur en een fraaie lengte.

De wijngaarden zijn gelegen temidden van de Rhône Vallei in de gemeente Rasteau, in het departement Vaucluse. De bodem is bruin en rood, bevat kalk en leem.

Vanaf 1948 legt Ogier zich toe op de wijnbouw. Er werden verschillende wijngaarden verworven, die zorgden voor de nodige knowhow op wijnbouw gebied. De prachtige gebouwen zijn in Romeinse stijl. De kelders, waarin men de wijnen produceert en laat rijpen, werden gebouwd in de 20ste Eeuw in Châteauneuf-du-Pape. Vandaag levert Ogier Caves des Papes de allergrootste appellations van de Rhône Vallei en is toonaangevend in Châteauneuf-du-Pape.

Rasteau Hélianthe is heerlijk bij rijke vleesgerechten (met roquefort saus), wild en stevige worstsoorten. Ook lekker bij rijke kaassoorten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
Geuraroma’s van rood fruit en kruiden (peper).
SmaakVettig en fruitig in de mond. Complete Rhône wijn met een mooie structuur en een fraaie lengte.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant