• Rare Vineyards Malbec

Rare Vineyards Malbec

Ook in het zuidfranse groeit Malbec alleen is deze hier een tikje jonger en vuriger. Natuurlijk combineert hij uitstekend met geroosterd vlees, maar doet hij het ook prima met pittige gerechten uit de keukens van het Midden-Oosten en tex-mex. De perfecte wijn ook bij tapas...
Diep violet van kleur, zachte tannines en lichte houtaroma's. Gul en vlezig, zwart fruit, bessen.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Met 21 Spaarpunten
7,49

Uitgebreide omschrijving

Ook in het zuidfranse groeit Malbec alleen is deze hier een tikje jonger en vuriger. Diep violet van kleur, zachte tannines en lichte houtaroma's. Gul en vlezig, zwart fruit, bessen.

Natuurlijk combineert hij uitstekend met geroosterd vlees, maar doet hij het ook prima met pittige gerechten uit de keukens van het Midden-Oosten en tex-mex. De perfecte wijn ook bij tapas...

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Vin Pays d'Oc
Druivensoort Malbec
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.