Login en profiteer van extra voordeel
  • Ramon Bilbao Edicion Limitada

Ramon Bilbao Edicion Limitada

Rode wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Ramon Bilbao Edicion Limitada

Ramon Bilbao Edicion Limitada is een rode wijn met intense, donkere kersenrode kleur met een granaatrood randje. Gecompliceerde aroma’s van pruimen in likeur, rijpe blauwe bessen en exotisch hout. Elegant en voluptueus in de mond met een aanzienlijke, aanhoudende en plezierige mineralen finish. Een volle wijn met complexiteit die nog zal toenemen gedurende de tijd.

Spaanse Tempranillo

In de wijnkelder op de sorteertafels kiest men alleen de beste trossen tempranillo, met de perfecte druiven, om ze vervolgens te fermenteren in eiken vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijnen rijpent gedurende 14 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dan wordt de rijpingsproces in ondergrondse flessenrekken voortgezet gedurende de volgende tien maanden.

Rioja Alta

De Tempranillo druif waarvan deze rode Edición Limitada wijn gemaakt wordt, groeit in één van de beste gebieden van Rioja Alta; Finca Valpierre. Dit gebied ligt op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. Als de Tempranillo druiven optimaal zijn gerijpt worden de beste trossen geoogst. Ramon Bilbao Edicion Limitada is een wijn die vele prijzen heeft gewonnen en een brug vormt tussen de traditionele (op hout gerichte) en de moderne (op fruit gerichte) Rioja wijnen. Bijzonder smaakvol bij rood vlees, grillades, patés, Mexicaanse keuken, curry’s, lamsvlees en boeuf bourguignon.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bodegas Ramon Bilbao - Rioja
Druivensoort Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidNu op dronk, maar kan ook nog worden opgelegd tot 10 jaar na oogstjaar.

Bodegas Ramon Bilbao

Hier laten we u graag kennis maken met de wijnen van Bodegas Ramon Bilbao. Een Spaans wijnhuis met een lange historie die startte in 1860. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het de Zamora Company, de producent van de bekende Spaanse likeur ‘Licor 43’.  Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste locaties van de Rioja en Rueda streek. Jaren lang heeft Ramon Bilbao gewerkt aan het behalen van de aan de hoogst haalbare kwaliteit voor hun wijnen en dit harde werk is in 2019, 2020 en 2021 beloond door een plaats in de top 50 van “50 Most Admired Brands in the World” van Drinks International. Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

Misschien ook interessant