• Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013

Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013

Port uit  DouroPortugal


9.7
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
59,50

De Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013 is een Vintage port waarbij de druiven van 1 wijngaarde komen. Een intense Vintage Port deze 2013 met bloemen, zwarte bessen, cassis tonen en een krachtig een bijzonder aangenaam aroma. Dit is afkomstig van de Touriga Nacional en de Alicante Bouschet druiven. De aanhoudende Touriga Franca en sousao brengen de Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013 complexiteit en kruidigheid. Een volle Vintage port met aanhoudende en stevige taninnes en een krachtig pallet. De Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013 zal zich met de jaren zeker fantastisch ontwikkelen.

Er zijn slechts 9000 flessen van de Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013 geproduceerd en hiervan zijn er slechts 360 flessen beschikbaar in Nederland. Hierdoor is Quinta do Vesuvio Vintage Port 2013 gelijk een exclusieve 2013 Vintage port. Gezien zijn kwaliteit is het zeker de moeite om hiervan 'n fles aan te schaffen en er over zo'n 15 a 20 jaar van te genieten.

Bekroning: Wine Spectator 93 punten "Elegant and full of red raspberry, macerated cherry and dark plum avors. Shows good grip, with an integrated nish of dark choco- late, accented by oral notes. Best from 2020 to 2040.—K.M."

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Alicante Bouschet
Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
OnderscheidingWine Spectator 93 punten
Maximum aantal6

Quinta do Vesuvio

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich door een ambitieus investeringsprogramma. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van Vintage Port. De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port. Sinds kort maken zij naast Port ook wijnen.

Misschien ook interessant