• Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012

Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 10 op voorraad
Ontvang 186 Spaarpunten i
62,95

2012 was een droog jaar in de Douro, deze wijdverspreide droogte werd zelfs een aantal keer alarmerend. Met deze uitdagende omstandigheden en gezien Vesuvio's hogere ligging en zijn verscheidenheid aan microklimaten werd dit een duidelijk voordeel, de lokale koelere temperaturen, hebben de wijngaarden geholpen bij de rijping van de druiven. En resulteert uiteindelijk in een mooie volle kwaliteits port!

De druiven voor de Vesuvio Vintage Ports worden op de traditionele manier met de voet geplet op de Quinta in de acht prachtige graniet lagares: een ononderbroken traditie die teruggaat tot 1827.

De Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012 is diep paars-zwart en inktzwart in het glas dit wijst op een wulpse wijn. Het duidt tevens op een weelderige neus, met de rijkdom en rijpe bramen aroma's van de overheersende Touriga Nacional. Dit wordt gecompenseerd met de kenmerkende mineraliteit en bloemige geur van de Touriga Franca. De Vintage 2012 heeft goede structuur en zachte tannines. De Tinta Amarela geeft de wijn zachte, fluweelachtige gevoel in de mond.

De totale productie in 2012 was slechts 750 kisten, hiervan komt een beperkt aantal naar Nederland. U kunt de Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012 nu bij ons reserveren. De levering volgt in het najaar van 2014, hiervan volgt nog een definitieve datum.

Deze Vintage Port is direct leverbaar, OP=OP!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Sousão
Tinta amarela
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal10

Quinta do Vesuvio

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich door een ambitieus investeringsprogramma. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van Vintage Port. De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port. Sinds kort maken zij naast Port ook wijnen.

Misschien ook interessant