• Quinta do Vesuvio Vintage Port 2000

Quinta do Vesuvio Vintage Port 2000

De Vintage Port 2000 van Quinta do Vesuvio is van bijzonder goede kwaliteit. Deze Vintage port is rijk en vol met de klassieke "viooltjes" neus. De kleur is donker, bijna inkt zwart en In de smaak tref je verschillende lagen van rijk geconcentreerd fruit aan, sterke rijpe tannines. We adviseren het wel om deze port te decanteren.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
69,95
Ontvang 207 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Quinta do Vesuvio hier >

Uitgebreide omschrijving

Prachtig gelegen wijngoed met wijngaarden op een afgelegen liggende plaats in de bovenloop van de Dourorivier. In 1989 verwierf de familie Symington dit fantastische wijngoed Quinta do Vesuvio.

De Vintage Port 2000 van Quinta do Vesuvio is van bijzonder goede kwaliteit. Gelukkig hebben de klimatologische omstandigheden niets in de weg gelegd om een superieure wijn te maken aangezien het jaar niet bijzonder goed startte. Slecht weer in April reduceerde de oogst aanzienlijk maar de resterende druiven hebben onder perfecte condities kunnen rijpen in de periode van Juni t/m Augustus. Eind Augustus heeft het 2 dagen geregend, dit was zeer welkom, en hierdoor waren de druiven perfect voorbereid voor de oogst die op 21 September begon.

In 2000 produceerde men 312 pipes Port, hiervan zijn 42 pipes geselecteerd (pipes = wijnvat met inhoud: 2500 dozen met 12 flessen) als beste wijnen.

Alle druiven worden handmatig geoogst. Eén van de weinige Quinta’s waar men de druiven nog met de voeten treedt. De wijn wordt zeer traditioneel gemaakt. Hij wordt op grote Pipes (wijnvat van 550l.) gerijpt.

De Vintage Port 2000 van Quinta do Vesuvio is rijk en vol met de klassieke "viooltjes" neus. Is donker van kleur, bijna inkt zwart. In de smaak tref je verschillende lagen van rijk geconcentreerd fruit aan, sterke rijpe tannines.

Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje. Zeker als hij wat ouder is kan er depot zijn. Een krachtige Port als deze past het beste bij krachtige kazen.

Passend bij: chocolade, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal6

Quinta do Vesuvio

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich door een ambitieus investeringsprogramma. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van Vintage Port.

De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port. Sinds kort maken zij naast Port ook wijnen.