• Quinta do Vesuvio Vintage Port 1999

Quinta do Vesuvio Vintage Port 1999

Port uit  DouroPortugal


9.7
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 201 Spaarpunten i
67,50

Prachtig gelegen wijngoed met wijngaarden op een afgelegen liggende plaats in de bovenloop van de Dourorivier. In 1989 verwierf de familie Symington dit fantastische wijngoed Quinta do Vesuvio.

Alle druiven worden handmatig geoogst. Eén van de weinige Quinta’s waar men de druiven nog met de voeten treedt. De wijn wordt zeer traditioneel gemaakt. Hij wordt op grote Pipes (wijnvat van 550l.) gerijpt.

De Vintage Port 1999 van Quinta do Vesuvio heeft een intens diepe robijnrode kleur. Volle neus met viooltjes, zwarte kersen en zwarte bessen fruit. Smaak afgeladen met rijp fruit en hints van donkere zoete chocolade samen met verfijnde taninne.

Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje. Zeker als hij wat ouder is kan er depot zijn. Een krachtige Port als deze past het beste bij krachtige kazen.

94 van 100 punten Wine & Spirits April 2002

Passend bij: chocolade, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal5

Quinta do Vesuvio

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich door een ambitieus investeringsprogramma. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van Vintage Port. De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port. Sinds kort maken zij naast Port ook wijnen.

Misschien ook interessant