• Quinta do Vesuvio Vintage 1998 Magnum

Quinta do Vesuvio Vintage 1998 Magnum

Port uit  Portugal


9.7
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 495 Spaarpunten i
165,00

Prachtig gelegen wijngoed met wijngaarden op een afgelegen liggende plaats in de bovenloop van de Dourorivier. In 1989 verwierf de familie Symington dit fantastische wijngoed (=Quinta).tbv NWK actie, wel op site tijdens actie, niet in pc, alleen bij restant.

Vinificatie

Alle druiven worden handmatig geoogst. Eén van de weinige Quinta’s waar men de druiven nog met de voeten treedt. De wijn wordt zeer traditioneel gemaakt. Hij wordt op grote Pipes (wijnvat van 550l.) gerijpt.

Proefnotities

Een intense inktzwarte kleur. In de neus viooltjes en lentebloemen. Peperig en spicey. Zwarte bessen en bramen combineren met bittere chocolade. Lange, complexe en rijke smaak die lang aanhoud. De tannine is ferm en voegt structuur toe. Een perfecte Vintage Port met een fluwelige structuur en veel power.

Eten & Drinken

Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje. Zeker als hij wat ouder is kan er depot zijn. Een krachtige Port als deze past het beste bij krachtige kazen.

Bijzonderheden

Deze wijn is een “Single Quinta”. De druiven voor deze top Port komen uitsluitend uit de wijngaarden van het wijngoed. In tegenstelling tot Vintage Port worden er dus geen verschillende druiven uit verschillende delen van de Dourostreek bij elkaar gemengd.

Bekroningen

89 punten Wine Spectator

Passend bij: aperitief, blauwe kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Kleur Rood
GeurIn de neus viooltjes en lentebloemen. Peperig en spicey. Zwarte bessen en bramen combineren met bittere chocolade
SmaakLange, complexe en rijke smaak die lang aanhoud. De tannine is ferm en voegt structuur toe. Een perfecte Vintage Port met een fluwelige structuur en veel power.
Inhoud fles(cl)150
Maximum aantal2

Quinta do Vesuvio

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich door een ambitieus investeringsprogramma. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van Vintage Port. De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port. Sinds kort maken zij naast Port ook wijnen.