• Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port

Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 23 op voorraad
Ontvang 207 Spaarpunten i
69,95

Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port

Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port is een elegante vintage port met een stevige structuur. De smaken zijn mond vullend waarin je rijp zwart fruit herkent. De stijl van deze 2019 vintage port is weelderig, fluweelachtig en is voorzien van een aanzienlijk volume en zware structuur. De zachte tannines zorgen voor een zeer aangename lange, zijdeachtige afdronk. Een grandioze vintage port die je ook nu in de eerste jaren jong kan drinken maar bewaar ook zeker een paar flessen van deze vintage gezien het enorme rijpingspotentieel. (ook verkrijgbaar in magnum fles verpakt in luxe houten kist)

91 Parker punten voor Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port

"The 2019 Vintage Port is a blend of 35% Touriga Nacional, 33% Touriga Franca, 18% Alicante Bouschet, 8% old vines in a field blend and a dollop of Tinta Amarela for the rest. Bottled in May 2021, this comes in with 105 grams of residual sugar. A couple of hours of aeration brings this to a pretty good place but makes it seem fairly understated, perhaps to a fault. The concentration and structure are average. It's still very good, and as it is Quinta do Vesúvio, it always delivers some flavor and sex appeal, but this doesn't seem to be a great vintage here. It still tastes great and has some potential for development. There were 1,640 cases produced. This is being released now, unlike most of the Symington Ports this issue."

Douro oogst 2019

Dankzij de regen in de late zomer na een ongewoon droge winter en lente ontwikkelde de druiven zich evenwichtig en volledig. Hierdoor is Quinta do Vesuvio 2019 voorzien van aroma’s van zwarte bessen en lavendel met sporen van venkel. Het oogsten duurde 6 weken vanaf 9 September tot ver in Oktober, gelukkig in ideale omstandigheden met zacht en droog weer. In de oogstperiode zat 1 weekend onderbreking wegens regen die eigenlijk hard nodig was en er voor zorgde dat de laatrijpe druivensoorten perfect gehydrateerd waren.

Douro Superior

Quinta do Vesuvio ligt in de Douro Superior, dat een meer continentaal klimaat heeft dan andere delen van de Douro-vallei met zeer hete zomers en zeer koude winters, evenals de laagste jaarlijkse regenval van de regio, van gemiddeld 470 mm per jaar. De ligging Quinta do Vesuvio in combinatie met het bergachtige terrein betekenen dat het landgoed profiteert van wijngaarden die uitkijken op alle windstreken. De meeste wijngaarden liggen noordwest en west, die samen meer dan de helft van het wijnbouwareaal beslaan. Hoewel Vesuvio zeer hete en droge omstandigheden ervaart, heeft een groot deel van de wijngaarden een gunstige ligging die de wijnstokken beschermen tegen de brandende zomerhitte. Het aanzienlijke hoogtebereik van het landgoed, van 100 meter tot bijna 500 meter boven zeeniveau, is een andere zeer belangrijke factor, aangezien de hoogte de zuurgraad behoudt, wat een belangrijk kenmerk is, vooral in zeer hete jaren.

Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port bestellen

Wil je van deze vintage port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Quinta do Vesuvio 2019 Vintage Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vesuvio
Druivensoort Alicante Bouschet
Tinta amarela
Tinta nacional
Touriga Franca
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%
Maximum aantal23

Quinta do Vesuvio

Quinta do Vesuvio een porthuis met een enorm rijke historie die terug gaat tot 1565 wordt momenteel beschouwd als een van de meest uitzonderlijke landgoederen in de Douro-vallei. Het is het laatste grote landgoed in de regio dat zijn Ports uitsluitend produceert met behulp van de traditionele methode door het met de voeten treden van de druiven in granieten lagares. Een ononderbroken traditie sinds de wijnmakerij werd gebouwd in 1827.

Vesúvio heeft een totale oppervlakte van 326 hectare (806 acres), waarvan 133 hectare (329 acres) is beplant met wijnstokken. De rest, bijna tweederde, is in zijn natuurlijke, wilde staat bewaard gebleven. Naast wijnstokken groeien er op Vesúvio ook: sinaasappels, citroenen, vijgen, amandelen, walnoten, grapefruits, granaatappels en nog veel meer exotische vruchten en kruiden.

Vesúvio kent ook grote hoogteverschillen, van 130 meter aan de rivieroever tot 530 meter aan de top van de bergkam. Omdat het zo ver in het land ligt, ervaart de Quinta extreme klimatologische omstandigheden, met zeer hoge temperaturen in de zomer en zeer lage temperaturen in de winter. Het is extreem droog, met gemiddeld slechts 400 mm regen per jaar.

In 1989 verwierf de familie Symington het landgoed Quinta do Vesuvio en sindsdien ontwikkelt het landgoed zich tot specialist in vintage port. Gezien de bevoorrechte grondsamenstelling van het gebied leent het zich uitstekend voor het maken van de speciale vintage port. De Quinta do Vesuvio maakt al jaren top Vintages met een legendarische status en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste producenten van Vintage Port.

Misschien ook interessant