• Quinta do Vale Meão 2017 Vintage Port

Quinta do Vale Meão 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 171 Spaarpunten i
57,50

Quinta do Vale Meão 2017 Vintage Port is het resultaat van een rigoreuze selectie van de beste wijnen van 2017. Het is een blend die bestaat uit meer dan 10 druivensoorten waarbij de Touriga Franca domineert. De vinificatie is op klassieke wijze in graniten kuipen met daarbij ook de steeltjes van de druiventrossen. De most wordt gekoeld zodat het met de voeten treden om de druiven te kneuzen zo lang mogelijk kan duren voordat de fermentatie begint. Nadat deze spontaan is begonnen wordt er mechanisch gekneusd tot aan de persing en het toevoegen van de wijnalcohol. Hierna gaat de wijn voor 2 jaar in grote houten vaten waarna het gebotteld wordt.

De typische methode om de druiven te kneuzen zorgt ervoor dat alle facetten van deze 2017 vintage port het beste tot hun recht komen. Quinta do Vale Meão 2017 Vintage Port heeft hierdoor een grandioos karakter met weelderige aroma's, fantastische intensiteit, buitengewone concentratie en gebalaceerd door aanhoudende frisheid. Deze complexiteit van deze 2017 vintage port biedt een uitzonderlijk lang verouderingspotentieel.

Door de extreme hitte en droogte van november t/m maart is de opbrengst van de wijngaarden erg laag. Ook werd er 3 weken eerder geoogst dan normaal. 

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Vale Meão
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal1

Misschien ook interessant