• Quinta do Tedo Vintage 2003

Quinta do Tedo Vintage 2003

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 126 Spaarpunten i
42,95

Deze port wordt voornamelijk gemaakt van de druiven tinta roriz/ tinta barroca/ tinta cão/ touriga nacional/ touriga francesa. Na een handmatige oogst van de druiven en een transport in kleine houten mandjes naar de kelder (om de druiven zo intact mogelijk te houden) volgt een volledige ontsteling. De druiven worden vervolgens in een lage en brede cementen kuip geplaatst. Hierna treedt men nog ouderwets de druiven, dat wil zeggen dat de druiven met de voeten worden geperst. Deze methode blijkt nog steeds de beste voor extractie van kleur, geur en smaak uit de druiven. Vervolgens volgt een alcoholische gisting, waarbij voor het einde van de gisting het sap versterkt wordt met wijnalcohol. Deze mutatie stopt het gistingsproces en zorgt dat niet alle suiker worden omgezet in koolzuurgas en alcohol. De wijn verblijft nu een kleine 2 jaar op grote fouders (eiken vaten van 7200 liter van Frans eiken).

Passend bij: aperitief, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta do Tedo
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal4

Quinta do Tedo

In 1992 werd de droom van Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay Steffey Bouchard, het bezitten van een eigen wijnhuis, werkelijkheid met de aankoop van het 250 jaar oude Quinta do Tedo. Ze restaureerde het wijnhuis, gelegen aan de Douro rivier, en begonnen met de productie van port. Hun wijnen werden meerdere malen beloond met prijzen.

Vincent heeft het maken van wijn geleerd van zijn grootvader en dankzij hem maakt Vincent nu goede port van de mooiste en beste druiven, die hij zelf selecteert samen met zijn oenoloog Jorge Alves. Quinta do Tedo heeft circa 14 hectare wijngaarden en de portwijnen worden alleen gemaakt van druiven die op deze wijngaarden zijn gegroeid. De wijnstokken zijn gemiddeld dertig jaar oud en er worden ongeveer achttien verschillende druivensoorten verbouwt.