• Quinta do Silval Vintage Port 2000

Quinta do Silval Vintage Port 2000

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 102 Spaarpunten i
34,95

Quinta do Silval Vintage Port 2000 wordt gekenmerkt door kracht, complexiteit en concentratie met in de geur en smaak veel fruit. Deze Vintage Port begint nu fraai op dronk te komen. Hij heeft een diepe, warme kleur, zachte neus, met veel rijkdom, volle, ronde, filmende smaak met diepte en lengte, niet branderig

Quinta do Noval ligt in het hart van de Douro-vallei in de zogenaamde Cima Corgo op twee kilometer van het kleine plaatsje Pinhão. Na een rit van twee uur vanaf het vliegveld komt de indrukwekkende steile toegangsweg naar dit bekende portdomein in zicht. Opmerkelijk detail is dat de smalle weg overdekt is met wijnranken. Alsof je door een enorme tunnel van druivenranken rijdt met witte en blauwe trossen druiven, met aan de ene kant de fel wit geverfde muur en aan de andere kant het fascinerende uitzicht op de terrassen waarop de rijen wijnstokken zich slingeren. 

Vergeet niet om deze port vooraf te decanteren.

Passend bij: aperitief, kaas, chocolade.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta de Noval
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Quinta de Noval

Het estate Quinta do Noval ligt in de Douro Valley in Noord-Portugal; één van de laatste ongerepte plekken in de natuur van Europa. De wijngaarden, die de druiven voor de port leveren, liggen op de steile hellingen in trapsgewijs aangelegde terrassen in de nabijheid van de rivier de Douro en haar zijrivieren.

Misschien ook interessant