• Quinta do Noval 2003 Vintage Port

Quinta do Noval 2003 Vintage Port

Donkere, zeer geconcentreerde kleur. Aroma’s van zwart fruit, zoethout en mineralig. Mooie  mondvullend volume, vlezige, bloemige geuren van viooltjes, rijpe kersen en een menthol en peperige tintje. Een sublieme port die zich heel mooi ontwikkeld.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-12 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 204 Spaarpunten
68,50

Uitgebreide omschrijving

2003 was een zeer heet jaar voor veel wijnbouwgebieden in Europa. De Douro was ook bijzonder in haar sas met deze hitte aangezien 2003 door alle porthuizen als vintage jaar is aangeduid.

De Quinta do Noval 2003 Vintage Port is donker, zeer geconcentreerde van kleur. Aroma’s van zwart fruit, zoethout en mineralig. Mooie mondvullend volume, vlezige, bloemige geuren van viooltjes, rijpe kersen en een menthol en peperige tintje. Een sublieme port die zich heel mooi ontwikkeld, hij is nu nog wat jong maar heeft veel kracht in zich dat zich zeker mooi zal ontwikkelen in de komende jaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis/ -streek Quinta de Noval
Druivensoort Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal3

Quinta de Noval

Het estate Quinta do Noval ligt in de Douro Valley in Noord-Portugal; één van de laatste ongerepte plekken in de natuur van Europa. De wijngaarden, die de druiven voor de port leveren, liggen op de steile hellingen in trapsgewijs aangelegde terrassen in de nabijheid van de rivier de Douro en haar zijrivieren.