• Quinta de la Rosa vintage port 2000

Quinta de la Rosa vintage port 2000

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,50

Deze vintage port van Quinta de la Rosa heeft een veranderende kleur, lichte oranje weergegeven op de rand. De port heeft de aangename geur van gestoofde aalbes en een smaak met zoete effecten van zacht fruit en zachte tannines. Deze Quinta de la Rosa vintage port 2000 heeft een heerlijke fruitige afdronk.

De wijngaarden van Quinta de la Rosa hebben een uitstekende reputatie voor de produktie van uitmuntende wijnen en port. De wijngaarden zijn gelegen in de Alto Douro op een prachtige locatie op de bedding van de rivier de Douro nabij Pinhão.

Passend bij: chocolade, kaas, noten.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Quinta de la Rosa
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurDeze vintage port heeft de aangename geur van gestoofde aalbes.
SmaakDeze Quinta de la Rosa vintage port 2000 heeft een smaak met zoete effecten van zacht fruit en zachte tannines en heeft een heerlijke fruitige afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Quinta de la Rosa

De familie Bergqvist maakt al sinds 1815 port. In 1930 werd het export bedrijf verkocht maar bleef het wijnhuis bestaan en ging onder leiding van de grootmoeder van Sophia verder. In 1988 besloten Sophia en haar vader Tim Bergqvist het familie bedrijf te heropenen onder de naam Quinta de la Rosa.

Het bedrijf maakt port van topkwaliteit en hun rode wijnen hebben al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen. Het wijnhuis heeft circa 55 hectare wijngaard en produceert per jaar 50.000 liter wijn en 100.000 liter port. De nieuwe wijngaarden, gesitueerd op de zuid-oostelijke oever van de rivier de Douro, dateren uit begin jaren zeventig van de vorige eeuw en zijn beplant met verschillende gewaardeerde druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca en Tinta Cão.