• Proefdoos Laurent Miquel Pick & Mix

Proefdoos Laurent Miquel Pick & Mix

Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 156 Spaarpunten i
Flessen per doos: 6
52,50

Pick & Mix in deze proefdoos van Laurent Miquel zelf de inhoud. Er gaan 6 flessen in waarbij gekozen kan worden uit verschillende wijnen van de Laurent Miquel Pere & Fils Serie. Welke combinatie maak jij met deze witte, rose en rode wijnen? Stuk voor stuk smaakvolle wijnen van uitstekende kwaliteit. Lekker om zo te drinken of bij de maaltijd. 

In deze proefdoos van Laurent Miquel heb keuze uit de Laurent Miquel Pere & Fils Chardonnay-Viognier, cinsault-syrah rose, syrah-grenache, sauvignon blanc en cabernet sauvingon.

Père et Fils wijnen van Laurent Miquel zijn een speciaal eerbetoon aan de voorvaderen van de huidige wijnmaker, Laurent miquel. Père et Fils betekent dan ook ‘Vader en Zoon’. De familie Miquel is al acht generaties lang, sinds 1791 om precies te zijn, bezig met de  wijnbouw op hun prachtige wijngoed. Waar ligt dat wijngoed? In de Haut Languedoc in St. Chinean, ten noorden van de stad Beziers. Al generaties lang wordt er van vader op zoon, oogst na oogst kennis gedeeld en geleerd om in harmonie met de natuur te werken. Daarom gebruikt Laurent Miquel voornamelijk natuurlijke hulpbronnen en wordt er in het bedrijf geen gebruik gemaakt van chemische middelen.

Van generatie op generatie worden belangrijke technieken doorgegeven en wordt er geleerd om in totale harmonie met de natuur te werken. De boomwortels op het etiket van de Père et Fils serie geven alle namen weer van de mannen uit de familie, maar er staat één opzettelijke foute naam tussen, ontdek jij hem?

Laurent gebruikt de kennis die hij van zijn vader heeft meegekregen goed. Daarnaast past hij zijn eigen nieuwsgierigheid toe en gaat hij soms op een rebelse en innovatieve wijze tegen de tradities in. Dit zorgt voor prachtige wijnen met een echt Lanquedoc karakter. Favoriet zijn de druivensoorten Syrah en Viognier, maar ook andere druiven liggen in de expertise van Laurent Miquel. Wijnen met elegantie en balans!

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant