• Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia Magnum 2017

Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia Magnum 2017

Rode wijn uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 126 Spaarpunten i
42,50

Post Scriptum is krachtig en vol met tonen van bramen, kersen, bessen, pruimen, cacao bonen, koffie en lichte kruiden. Geconcentreerd fruit met een uitzonderlijke balans en elegantie. Een wijn die meteen op dronk is, maar heeft zeker de potentie om te rijpen in de fles.

De druiven van deze bijzodere portugese rode wijn zijn afkomstig van Quinta de Roriz. ( Hier wordt ieder jaar ook een kleine hoeveelheid port gemaakt van bijzonder hoge kwaliteit) De basis van het wijnmaken door Prats & Symington is het respect voor de essentiële karakteristieken van de druivensoort. Men wil de delicate balans tussen lichte frisheid en de elegante smaken complimenteren met zijde zachte tannines.

De druiven worden met de hand gesorteerd voordat ze ontsteelt worden. Hierna worden ze voorzichtig gekneusd voordat de fermentatie plaatsvindt waar ze worden geënt met een speciaal selecteerde gist en gefermenteerd op 25 °C. Tijdens de gisting worden de wijnen voorzichtig geweekt zodat de wijn eerder gedronken kan worden met de mogelijkheid om verder te rijpen in de fles. Rijping: 10 maanden in 400L Franse eikenhouten vaten.

Wijn- en spijs advies voor bij de Prats & Symington Post Scriptum: het is een uitstekende begeleider bij stevige vleesgerechten als ossenhaas, chateaubriand en cote du boeuf. Maar ook bij stevige, rijpe kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Prats & Symington
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)150cl
Alcohol14%
Maximum aantal1