• Pol Roger Brut Vintage 2012 Champagne

Pol Roger Brut Vintage 2012 Champagne

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 183 Spaarpunten i
61,95

Pol Roger Brut Vintage 2012 Champagne is vol van smaak en bijzonder elegant. In de geur aroma's van wit fruit, steenfruit, brioche en zoetig deeg. Het subtiele smaakpallet kent een harmonieus, rijkelijk en fris doch romig geheel met tonen van gedroogd fruit. Een feestelijke Champagne, mooi bleek geel van kleur met een levendige mousse en elegante afdronk. Perfect op dronk maar kan zeker nog een aantal jaren (liggend) bewaard worden.

Pol Roger is door Drinks International uitgeroepen tot 'Most Admired Champagne Brand 2019'.

De druiven voor deze Brut Millésimé (60% Pinot Noir and 40% Chardonnay) komen uit 20 Grand en Premier Cru wijngaarden liggende in Montagne de Reims en Côte des Blancs. Alvorens deze wijn verkocht wordt rijpt hij acht jaar in de diepe kelders.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Pol Roger
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal3

Pol Roger Champagne

Pol Roger Champagne is 'De favoriete Champagne van wijnschrijvers' en behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne. Belangrijk zijn de 7 kilometer lange kelders, die tot de koudste (+/- 9 gr. C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat 'hofleverancier' van Koningin Elizabeth II.

Pol Roger is door Drinks International uitgeroepen tot 'Most Admired Champagne Brand 2019'.