• Pol Roger Brut Rosé Champagne Millésimé 2008

Pol Roger Brut Rosé Champagne Millésimé 2008

De Pol Roger Brut Rosé Champagne Millésimé 2008 heeft een fraaie diep roze kleur. In de neus hints van aardbeien, frambozen en abrikoos. Elegante champagne met lichte en crèmige mousse. Verkwikkend met een schijnbaar eindeloze afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
64,95
Ontvang 192 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Pol Roger hier >

Uitgebreide omschrijving

De wijngaarden van Champagne Pol Roger zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor deze Champagne komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket. De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse.

De Pol Roger Brut Rosé Champagne Millésimé 2008 heeft een fraaie diep roze kleur. In de neus hints van aardbeien, frambozen en abrikoos. Elegante champagne met lichte en crèmige mousse. Verkwikkend met een schijnbaar eindeloze afdronk. Pol Roger wordt door top wijnkenners vaak gezien als de beste aperitief Champagne. Deze Brut rosé Champagne is ook een goede begeleider van visgerechten en zelfs rijke salades van witvlees. Ook uitstekend bij desserts met fruit.

Kaas tip: Fromage de Troyes of een zalmrolletje met geitenkaas.

Bekroningen: 93 punten Wine Spectator

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend Rosé
Wijnhuis Pol Roger
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Vin Rouge de Champagne
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%
Maximum aantal3

Pol Roger Champagne

Pol Roger Champagne is 'De favoriete Champagne van wijnschrijvers' en behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne. Belangrijk zijn de 7 kilometer lange kelders, die tot de koudste (+/- 9 gr. C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat 'hofleverancier' van Koningin Elizabeth II.