Login en profiteer van extra voordeel
  • Poggio Le Volpi Roma Rosso

Poggio Le Volpi Roma Rosso

Rode wijn uit  LazioItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 315 Spaarpunten i

Poggio Le Volpi Roma Rosso

Poggio Le Volpi Roma Rosso is een Italiaanse rode wijn met intense rood fruit aroma's samen met kersen, bloemen een een hint van balsamico. Soepel van smaak met fijne tannines, mooi in balans en elegant van smaak met een aangenaam lange afdronk. Poggio Le Volpi Roma Rosso is een blend van Montepulciano, Syrah en Cesanese druiven. Deze worden met de hand geplukt, afgestoken, zacht geperst, lange fermentatie in stalen tanks en rijpen op vat.

Poggio Le Volpi Roma Rosso bestellen

De elegante Poggio Le Volpi Roma Rosso is heerlijk in combinatie met ham, voorgerechten met ragout, risotto met salsiccia (worst), lam, varkensvlees, en belegen kaas. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Poggio Le Volpi Roma Rosso te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Poggio Le Volpi
Druivensoort Montepulciano
Syrah - Shiraz
Wijnland Italië
Wijnstreek Lazio
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Minimum aantal6

Poggio Le Volpi

Poggio Le Volpi is gevestigd in Monteporzio Cato, een paar kilometer ten zuiden van Rome. Mario Mergè begon in de jaren '20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde zijn levens- en werkervaring met zijn zoon Arando, die vervolgens zijn kennis op zijn zoon Felice overbracht, zodat hij wijnmaker van de derde generatie in zijn familie werd.

Om invulling te geven aan zijn ultieme "wijndroom" richtte hij in de jaren '90 het Italiaanse wijnhuis Poggio le Volpi op. De filosofie van dit wijnhuis: wijnen maken die de rijkdom van de bodem en de kennis over de wijnstokken benadrukken. Daarom mogen alleen de allerbeste wijngaarden - na een zorgvuldige selectie - de naam Poggio Le Volpi dragen.

Misschien ook interessant