Login en profiteer van extra voordeel
  • Poggio Le Volpi Roma Rosato

Poggio Le Volpi Roma Rosato

Rosé wijn uit  LazioItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 315 Spaarpunten i

Poggio Le Volpi Roma Rosato

Poggio Le Volpi Roma Rosato is een Italiaanse rosé met een elegant aroma van vers rood fuit en een hint van mineralen. Smaakvol aromatisch, fruitig, fris en goed in balans met een lange afdronk. Deze rose wijn is heerlijk bij tonijn- en zalmtartaar, gebakken zalmfilet met aardappels en asperges, spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum, risotto met garnalen en kreeft en bij diverse salades.

Lazio DOC

De wijngaarden voor de Poggio Le Volpi Roma wijnen zijn gelegen in Lazio, waar de vulkanische bodem rijk is aan mineralen, zand en klei. Dit gebied valt onder de appellatie; Roma DOC. Roma is één van de nieuwste DOC’s, de benaming is nieuw, de wijnproductie in deze regio is dat allesbehalve. Wijn werd in de oudheid al zeer veel gedronken in Rome, hun export was zo lucratief dat de stad Ostia een wijnhandel stad werd.
De meest recente DOC van Lazio omvat één van de belangrijkste historische gebieden. Een gebied van oude wijntradities en van de minerale kracht van de aarde gevormd door de Vulcano Laziale. De wijnen uit de Roma DOC zijn een expressie van dit alles; wijnen met heldere en diepe kleuren, met donkere en minerale geursensaties en van de aromatische kracht van de druiven waaruit de blend bestaat.

Poggio Le Volpi Roma Rosato bestellen

Wil je van deze Italiaanse rose wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Poggio Le Volpi Roma Rosato te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Poggio Le Volpi
Wijnland Italië
Wijnstreek Lazio
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Poggio Le Volpi

Poggio Le Volpi is gevestigd in Monteporzio Cato, een paar kilometer ten zuiden van Rome. Mario Mergè begon in de jaren '20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde zijn levens- en werkervaring met zijn zoon Arando, die vervolgens zijn kennis op zijn zoon Felice overbracht, zodat hij wijnmaker van de derde generatie in zijn familie werd.

Om invulling te geven aan zijn ultieme "wijndroom" richtte hij in de jaren '90 het Italiaanse wijnhuis Poggio le Volpi op. De filosofie van dit wijnhuis: wijnen maken die de rijkdom van de bodem en de kennis over de wijnstokken benadrukken. Daarom mogen alleen de allerbeste wijngaarden - na een zorgvuldige selectie - de naam Poggio Le Volpi dragen.

Misschien ook interessant