Login en profiteer van extra voordeel
  • Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Les Templiers

Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Les Templiers

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Les Templiers

Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Les Templiers is een rijke volle rijke rode Côtes du Rhône Villages. Heerlijke aroma's van rijpe aardbei en peer met in de verte aardse tonen en wat eikenhout. De mooie rijpe structuur en diepgang van deze wijn vloeit over in een lange afdronk. Deze prachtige Rhône wijn is ideaal om gastronomisch in te zetten bij gegrild vlees, kruidige stoofpotten, wild of rijpe kazen.

Côtes du Rhône wijn

Deze Rhône is een blend van Grenache, Syrah, Mourvèdre. Deze druiven zijn afkomstig van de Rhône Villages wijngaarden. Deze zijn verdeeld over verschillende gemeenten in het departement Vaucluse. De grond waar de druivenstokken in wortelen bestaat voornamelijk uit klei, leisteen en kiezel. De naam van deze Côtes du Rhône wijn verwijst naar de rijke historie van het Rhône gebied waar in de 13e eeuw de Tempelier ridders hebben bijgedragen aan de groei en bekendheid van dit gebied. De naam Plan de Dieu vertaald 'Gods vlakte'. In de middeleeuwen was dit gebied in de Rhône Villages een bandieten oord, dus Gods bijstand was geen overbodige luxe. 

Hoe wordt deze rode Côtes du Rhône Villages wijn gemaakt?

De vergisting vindt plaats op 22 graden, naar het einde loopt de temperatuur op naar 28 graden. Het voorzichtig en regelmatig overpompen van het druivensap zorgt voor een goede extractie van smaken. Deze Rhône Villages wijn Plan rijpt gedurende 7 maanden betonnen vaten. Perfect voor een redox opvoeding en tegelijkertijd het behouden van de fruitsmaken.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant