Login en profiteer van extra voordeel
  • Plage du Sud - Le Blanc Ensoleillé

Plage du Sud - Le Blanc Ensoleillé

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i

Een dag op het strand met goede vrienden, een azuur blauwe lucht, volop zon en een verkoelende zucht. Met je blote voeten in het hete zand genietend van een koel levendig glas wijn ... 

Deze heerlijke witte wijn is precies wat frisse wijn moet zijn; opgewekt van geur en smaak, appel, gras en citrus. Plage du Sud- Le Blanc Ensoleillé  is een kraakfrisse blend uit het Franse zuiden, van Colombard, Sauvignon en smaakmaker Gros Manseng.

Passend bij: aperitief, barbecue, pasta, salades, wijn voor alledag, Lichte vleesgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Plage du Sud
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Colombard
Gros Manseng
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
GeurDeze wijn is opgewekt van geur en smaak met hinten van appel, gras en citrus.
Inhoud fles(cl)75

Plage du Sud

Enkele jaren terug waren vooral stevige roséwijnen gewild. Uitbundig in smaak en een overvloed aan kleur. Druivenrassen als de Syrah en de Cabernet Sauvignon werden veelvuldig gebruikt. Een voorzichtige omslag kwam met de veel elegantere en fijnzinniger  Gris-achtige wijnen uit de Provence en het noorden van Italië.

De rosé-trend nu is finesse; hyperelegant fruit en bleek zalmroze van kleur. Een van de trendsetters was en is PLAGE du SUD. Refererend aan het Mediterrane gevoel; de Côte d’Azur, met zijn zonnige terrassen en flaneer-boulevards... Een uitdagende knipoog naar de Provence, de Côte d’Azur. Een hyper elegante Rosé uit het zuid Franse gemaakt als een Gris. Breekbaar van kleur met een sappig fruit in de mond.

De oorsprong is de Languedoc, onder de noemer IGP Pays d'Oc, een verzamelnaam van zuid Franse wijngebieden gelegen aan de Middellandse zee. Wijngaarden met een Mediterraan klimaat, ideaal voor de wijnbouw, de mistral, de plotseling opstekende winden, warme zomers en zachte winters.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant