• Pian delle Vigne DOC Brunello di Montalcino 2005

Pian delle Vigne DOC Brunello di Montalcino 2005

Rode wijn uit  ToscaneItalië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 186 Spaarpunten i
62,50

Een Sangiovese met raffinement. Intense robijnrode kleur met een granaatrode tint. Zeer mooi en toegankelijk met een veelbelovende geur met fruitimpressies van frambozen, kersen en rijpe pruimen, naast tonen van leer en tabak. Deze weldaad gaat over in een fraaie balans qua smaak. Veel zacht rijp fruit in balans met fluweelzachte tannines en levendige minerale tonen. Verfijnd en veel raffinement. Nu drinken is decanteren.

Wijnregio: Toscane, Tenuta Pian delle Vigne - D.O.C.G. Brunello di Montalcino Het estate is vernoemd naar een spoorlijn die dateert uit de 19de eeuw die over het estate is aangelegd.

De nogal droge afdronk vraagt om gerechten zoals stoofgerechten met niet al te veel specerijen en zachte, rijpe romige kaassoorten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Antinori
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Toscane
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto 'Te Duce Proficio' (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori's hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie. Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori een geheel nieuwe wijnkelder en kantoren ontwikkeld in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de huidige directeur en markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en dat is niet voor niets!